Doyle Brunson, supranumit „nașul pokerului”, a murit la vârsta de 89 de ani

Doyle Brunson, supranumit „nașul pokerului”, a murit la vârsta de 89 de ani

Doyle Brunson, supranumit „Nașul pokerului” a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit unei declarații a familiei distribuite pe Twitter, notează CNN.

FOTO: Wikipedia

„Cu durere în suflet anunțăm decesul tatălui nostru, Doyle Brunson”, se arată în declarație. „A fost un bărbat iubit, un soț, tată și bunic. Vom avea mai multe de spus în zilele următoare, pe măsură ce îi vom onora moștenirea. Fie ca el să se odihnească în pace”.

World Poker Tour a declarat că Brunson, una dintre cele mai cunoscute fețe din istoria pokerului, a murit duminică în Las Vegas.

Brunson a câștigat 10 turnee World Series of Poker în timpul unei cariere legendare înainte de a se retrage în 2018.

Rar văzut fără pălăria sa de cowboy, Brunson a fost inclus în Poker Hall of Fame în 1988 și a devenit ulterior un ambasador al jocului.

„Impactul său asupra pokerului va fi resimțit pentru generațiile următoare”, a scris pe Twitter World Poker Tour.

Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai importanți jucători de poker din lume, Brunson a scris și celebra carte „Super/System”, care este folosită și astăzi de jucătorii care învață strategia de joc.

„Legendă. Nu va exista niciodată un alt Doyle Brunson”, a scris pe Twitter Daniel Negreanu, unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume.

Sub declarația familiei, agentul lui Brunson a postat o fotografie cu un citat anonim despre care spune că marele jucător de poker l-a îmbrățișat.

Acesta scria așa: „Nu am mai văzut niciodată un astfel de citat: «Viața nu este o călătorie spre mormânt cu intenția de a ajunge în siguranță într-un corp frumos și bine conservat, ci mai degrabă de a derapa în plină figură, complet uzat, total uzat și proclamând cu voce tare: Wow, ce călătorie!»”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...