Dr. Mihaela Bilic: „Ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter ”

Dr. Mihaela Bilic: „Ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter ”

Oamenii mănâncă uneori cu toate că nu simt senzația de foame, știind că au luat masa curând și că nu ar trebui să mai consume nimic suplimentar. Și cu toate acestea, o fac. Unii spun că e vorba de un obicei ”din plictiseală”, dar nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit ce se află în realitate în spate.

Concret, Mihaela Bilic susține că fenomenul se numește ”mâncat emoțional” și că nu este vorba despre lipsa voinței, ci despre lipsa iubirii.

”Mâncatul emoțional nu ascunde o lipsă de voință, ci o lipsă de iubire. Este dovada că suntem nesatisfăcuți, că nu primim suficientă atenție și afecțiune, că suntem nefericiți, singuri și triști. Și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns, ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter și voință ca să rezistăm ispitelor alimentare. Când, de fapt, mâncarea este singura alinare pe care acest corp „rău iubit” o mai primește!

Așadar, de câte ori vă dați seama că mâncați fără să vă fie foame, întrebați-vă ce vă lipsește, ce v-ați dori cu adevărat.

Îmi doresc ca noua mea carte „Foamea sufletului” să vă ajute să nu vă mai judecați corpul atât de aspru, să nu vă mai măsurați, să nu vă mai comparați și să luați ce e mai bun din viață! De abia aștept să iasă din tipar și să ajungă la cât mai mulți dintre voi! A mai rămas o singură zi!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”