Dr. Radu Tăbăcaru: Copiii internați la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă

Dr. Radu Tăbăcaru: Copiii internați la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă

Copiii internați la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă, a declarat șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tăbăcaru. "Cei patru pacienți care sunt acum în secția de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci din secția de terapie intensivă sunt și ei la rândul lor fără modificări majore față de ieri. Se continuă dializa, se urmăresc toți parametrii frecvent. Unul dintre copii este în continuare intubat, parcă într-o stare discret ameliorată, însă este prea devreme ca să spunem ceva. Nu este mai rău, dializa merge și avem speranța că o să îl putem stabiliza și aduce într-o stare mai bună", a declarat dr. Radu Tăbăcaru, la Spitalul "Marie Curie".

El a adăugat că la unul dintre copiii care se află la secția de nefrologie medicii au decis întreruperea dializei. "El nu a scăpat de boală, să sperăm că boala a intrat în remisiune și se superficializează. Așteptăm ca funcția renală să se refacă pentru că funcția renală înseamnă mult mai mult decât diureză", a explicat Tăbăcaru.

Medicul a menționat că se așteaptă ca marea majoritate a copiilor să își revină, punctând că boala produce și insuficiențe renale cronice și chiar decese.

"Prevenția ține de regulile de igienă generale. Cazuri de acest gen or să mai fie cu siguranță absolut, orice s-ar face, nu numai în România, peste tot în lume, și din când în când se întâmplă mici epidemii, chiar în țările bogate și dezvoltate.(...) Este clar că e o problemă să vină într-o săptămână așa un număr mare de pacienți, este ieșit din rutină", a arătat Tăbăcaru.

El a menționat că boala are un prognostic bun, dar sunt și cazuri de decese.

Întrebat dacă boala poate avea legătură cu faptul că a apărut după vaccinarea copiilor el a răspuns: "Am o profundă îndoială că are vreo legătură cu cel mai mic vaccin din lumea asta".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...