Dr. Socolov: „Până în martie 2022 scăpăm de Covid”

Dr. Socolov: „Până în martie 2022 scăpăm de Covid”

Virusul a ajuns la ”bătrânețe” și nu mai are puterea de a mai produce noi variante care să pună probleme, spune Cristian Socolov, doctor în științe medicale, care arată că cel târziu în luna martie a anului viitor pandemia se va sfârși. Până atunci însă medicul recomandă tratamente care se pot lua la domiciliu, tratamente folosite de acesta pentru pacienții vindecați din Franța, relatează National.ro .

Cu toată agitația produsă la nivel mondial, sfârșitul pandemiei este foarte aproape, spun din ce în ce mai mulți medici. Principala explicație este aceea că tulpina virusului și-a atins potențialul maxim și nu mai are putere să se reproducă.

”În mod sigur, pandemia este pe sfârșite. Coronavirusul va muri, că nu poate să reziste la infinit, e ca o bătrână de 80 de ani, nu mai poate să nască. Până în februarie sau cel târziu martie se termină pandemia, nu mai rămâne nimic din ea”, ne-a declarat dr. Cristian Socolov. Despre varianta Omicron acesta ne spune că există o opinie unanimă a lumii medicale referitoare la faptul că aceasta provoacă doar oboseală și că poate fi dusă pe picioare, cu aspirină și paracetamol.

”Medicul de familie trebuie să fie cel mai bun prieten al pacientului. Trebuie să-i scoatem pe amărâții ăștia de medici de familie din anonimatul în care trăiesc, ei trebuie să fie în prima linie și să urmărească pacienții, care să le spună că acum au febră, că acum tușesc. Eu nu am avut nicio problemă în Franța când am tratat bolnavi de Covid și nici nu știam ce e. Valurile astea nu au nicio logică medicală, doar voință politică. Eu îmi fac datoria de a lupta, de a-i face pe oameni să înțeleagă că se poate preveni și că nu este boală gravă. Mai mult nu pot să fac ca să-i apăr”, ne mai spune dr. Cristian Socolov.

Tratament clasic

Măsurile medicamentoase de prevenție nu trebuie să lipsească, susține dr. Cristian Socolov, care recomandă vitamina D 2000 ui, Vitamina C 200, Aerius seara, Aspirina cardio 100-200 mg pe zi și Zinc 20 mg. Totodată, românii trebuie să aibă în casă paracetamol și un antibiotic, eventual Augmentin, picături de nas și sirop de tuse.

”Medicul de familie trebuie să fie în permanență în legatură cu ei. Dacă se dă Favipiravir pe piață, să nu ezite să îl ia prin medicul de familie, chiar dacă testul e negativ. Aici e o șmecherie pe care nu o înțeleg încă cu testele. Știm că dau fals pozitiv sau negativ 30 la sută, în rest se ascund niște probleme! Dacă au trecut 3 zile și nu au luat antiviral, trec direct la antibiotic și paracetamol. Medicul de familie hotărăște introducerea Dexametazonei și a bronhodilatatoarelor tip Salbutamol și, eventual, și Singulair, suplimentar, ca antihistaminic – antiastmatic. Astfel nu ajunge la spital. Tratamentul de bază la boala cronică să fie luat obligatoriu. Se protejează stomacul în orice variantă, Omez 20 mg de două ori pe zi. La copii ne abținem de la orice tratament, picături de nas și Panadol la nevoie. A se evita vaccinarea copiilor sub 12 ani! Se anunță urgent medicul de familie la mai mult de două zile febră și tuse care nu trece cu Panadol sirop și picături”, ne-a precizat Cristian Socolov, doctor în științe medicale.

Românii, rezistenți la Covid

Medicul Cristian Socolov este absolut convins că în România există o imunizare naturală de 80%, pentru că nu eram acum în zona verde dacă era altfel. ”Că nu de la vaccin avem imunitate. Dacă vine cumva valul 5, cu Omicronul, va fi din cauza vaccinaților, nu a nevaccinaților. Culmea este că cea mai mare rezistență la Covid au dovedit-o românii. Importante sunt infectările, nu morții de la ATI, că acolo se moare de altceva, nu de dispersia virusul în masă. Eu am sperat ca Rafila să fie un om de caracter și să schimbe rapid protocolul de la ATI, dar nu a făcut-o. S-a dorit ca infectările în România să ajungă până la 25.000 pe zi, dar au au reușit decât într-o singură zi să le ridice până la 18.000 și atunci au ajuns la fundul sacului, că au scăzut apoi la 9.000. La noi infectarea maximă a fost cea mai mică din toate țările europene, ceea ce a scos în evidență rezistența în masă a românilor”, a mai afirmat dr. Cristian Socolov.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro