Dracula vândut pe Airbnb. O româncă a creat o „casă a ororilor“ în Marea Britanie. „Cea mai înfricoșătoare locuință de închiriat“

Dracula vândut pe Airbnb. O româncă a creat o „casă a ororilor“ în Marea Britanie. „Cea mai înfricoșătoare locuință de închiriat“

Misterioasa „casă a ororilor” din York (Marea Britanie) creată de o româncă, este considerată „o destinație înspăimântătoare“. Poate fi închiriată pe Airbnb pentru suma de 150 de lire sterline pe noapte.

Cea mai înfricoșătoare destinație Airbnb din Uk creată de o româncă Colaj Daily Mail

În realitate, teribila locuință din York reunește la un loc misterul contelui Dracula, al familiei Addams, dar și al lui Harry Potter.

„Sângele lui Dracula îmi curge prin vene”, susține Camelia Andrei, o româncă stabilită în York, Marea Britanie. Este o mamă singură, de 50 de ani, cu două fete de 14 și 15 ani, cea care a dat naștere teribilului concept imobiliar.

„Sângele lui Dracula“ reprezintă o carte de vizită pentru a explica atracția româncei pentru vrăjitorie și fenomene înfricoșătoare, inexplicabile.

Modul în care românca a reușit să transforme casa din York reprezintă subiectul unui recent articol apărut în Daily Mail , chiar în prima zi de Paști, 16 aprilie a.c..

Celebrul tabloid din Marea Britanie titrează: «ScareBnB! Femeia cu „sângele lui Dracula în vene” își transformă locuința din zona semiurbană, într-o casă a ororilor de închiriat... Deci, ai îndrăzni să stai aici peste noapte?»

Jurnaliștii britanici menționează faptul că este vorba despre o locuință disponibilă pe Airbnb, fiind modelată în stilul celei aparținând familiei Addams.

„Cu tavane negre și mâinile care ies din oglinzi – această destinație Airbnb cu tematică de <Wednesday> stă ascunsă într-o casă rezidențială terasată și poate fi cea mai înfricoșătoare locuință de închiriat din Marea Britanie”, recunosc jurnaliștii de la Daily Mail.

„Wednesday“ reprezintă o producție cinematografică de mare succes, în regia lui Tim Burton, turnat în România. Este o adaptare după „Familia Addams”, lansată anul trecut de Netflix, în care joacă Jenna Ortega și Catherine Zeta-Jones. Un actor român , Victor Dorobanțu , a devenit senzația acestei producții, el interpretând rolul mâinii - The Thing .

Camelia Andrei a transformat de fapt un șir de case dintr-un cartier suburban al York-ului într-o repovestire dramatică a înfricoșătorului serial.

În articol se mai menționează faptul că deținătoarea proprietății s-a născut în România („țara lui Dracula” cum o numește ea) fiind o fostă patroană a unui magazin de sandwich-uri, cu un interes crescut pentru zona supranaturalului.

Plecând de la ideea că oamenii s-au săturat de „locurile plictisitoare și de hotelurile fade” și de aceea și-au îndreptat atenția spre ofertele de gen Airbnb, românca a făcut o legătură între apetitul recunoscut al englezilor spre mister și case ale groazei, dar și faima contelui Dracula.

Printre vizitatorii din prima lună ai deja celebrei destinații din York au fost cupluri care caută o evadare, ori au oferit acest sejur drept cadou pentru ziua de naștere și chiar profesori de la universitatea locală.

„Puteți construi un Hotel Hilton, dar acesta nu vă va oferi emoțiile pe care le va face un loc ca acesta - nu le oferim oamenilor doar un loc în care să stea, ci le oferim o experiență!”, explică proprietara.

Ea completează: „M-am născut în România și îmi curge sângele lui Dracula prin vene! Întotdeauna am avut o pasiune pentru poveștile înfricoșătoare”.

A fost nevoie de o lună pentru ca, ajutată de fiicele ei și de o echipă de constructori, să-și transforme visul în realitate.

O casă în care ai impresia că-ți trec flash-uri prin fața ochilor, cu pardoseală din marmură neagră și pereți roșii, cu mâini care ies din rame, în timp ce lumânări false și elemente de recuzită stranii creează o scenă ciudată într-o baie înspăimântătoare, cu tapet purpuriu, ornamentat, cu tavane negre și cearșafuri în aceeași nuanță, în care dormitoarele par desprinse dintr-un coșmar.

Una dintre camere are pereții dungați precum cămășile fratelui lui Wednesday, Pugsley. Nu lipsește din scenă nici candelabrul negru elaborat, crucea pe cearșafurile negre, fiecare dintre paturi fiind completate de celebrul trandafir negru de York.

Până și scările și coridoarele sunt îmbrăcate în piatră simulată / falsă pentru a lăsa impresia că te afli într-un castel înfricoșător care are, chiar deasupra casei scării, un amenințător corp de iluminat cu țepe.

„Ușile negre, un covor roșu gros și pereții de piatră cu corpuri de iluminat înfricoșătoare par desprinse direct dintr-un platou de filmare”, descriu jurnaliștii englezi.

Proprietatea deține inclusiv camere în stilul celor din filmele cu Harry Potter sau cu vrăjitoare.

Și vecinii s-au arătat curioși de teribila „casă a groazei“, „casa ororilor din York“, în care o noapte de cazare costă 89 de lire sterline, la care se adaugă o taxă suplimentară de curățenie de 30 de lire și o altă taxă de serviciu Airbnb tot de 30 de lire sterline.

În finalul articolului din Daily Mail se mai menționează faptul că românca a fost ajutată să creeze ciudatele camere folosindu-se și de cunoștințele sale în domeniul ospitalității în care deține o diplomă în economia turismului.

Brandul „înfricoșător“ a fost creat pentru prima dată alături de partenerul ei de afaceri Vincent Roberts, un dezvoltator imobiliar, după ce magazinul ei a dat faliment în timpul pandemiei.

De atunci, românca stabilită în Anglia și-a extins afacerea, iar acesta reprezintă practic primul ei proiect pe cont propriu.

Acum Camelia lucrează la un etaj care să fie dedicat complet contelui Dracula, un fel de Dracula House, ce va fi decorat cu ornamente autentice aduse din casa ei natală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...