Dragnea a ÎNVINS! Următoarea MUTARE o are Iohannis! Moțiunea a trecut cu 241 de voturi!

Dragnea a ÎNVINS! Următoarea MUTARE o are Iohannis! Moțiunea a trecut cu 241 de voturi!

Dragnea a învins! Următoarea mutare o are Iohannis. Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 241 de voturi "pentru" şi 10 voturi "împotrivă", iar Guvernul este demis. Au votat 248 de parlamentari. Pentru ca moţiunea să fie adoptată sunt necesare 233 de voturi. Deputatul PSD Mircea Drăghici le-a spus jurnaliştilor, la intrarea în sala în care se numără voturile, că sunt 240 de voturi în favoarea moţiunii de cenzură.

Din totalul de 464 de parlamentari, au fost prezenti la vot 397. Numarul total de voturi exprimate a fost de 251, niciunul nefiind anulat.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat în timpul dezbaterilor că a acceptat postul de premier pentru că Liviu Dragnea i-a spus că este prietenul său. El şi-a cerut scuze că România trece printr-o astfel de experienţă. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ritmul şi determinarea premierului nu au fost cum au sperat cu toţii şi că nu s-au aşteptat ca acesta să reacţioneze cu asemenea îndărătncie şi lipsit de raţiune. El a spus că nu se poate preface că ceea ce s-a întâmplat luni şi marţi cu Bădălău şi Ţuţuianu chemaţi la DNA, chiar şi ca martori, nu a fost ”doar o coincidenţă”, cum nu este nici faptul că ”un coleg care a deranjat cu o evaluare” a fost luat de mascaţi de acasă. El a mai susţinut că Grindeanu s-a întâlnit cu câţiva colegi şi a discutat despre "funcţii, despre dregătorii, despre ministere şi despre câteva afaceri, poate". Deputatul PNL Raluca Turcan a apreciat că ce a câştigat preşedintele Iohannis distrug "piromanii" de la PSD. Traian Băsescu a afirmat în plenul reunit că, indiferent de rezultatul vortului de astăzi, drumul pe care trebuie să îl ia formaţiunea majoritară este în opoziţie. Grindeanu a răspuns acuzaţiilor lui Dragnea la finalul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură: Nu am negociat nimic cu absolut nimeni. Pomisiuni au fos făcute de Dragnea mie şi lui Ponta. Sunteţi în sală vreo 5 premieri şi 50 de miniştri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...