Dragnea apelează la sluga de la CCR pentru îngenuncherea procurorului general

Dragnea apelează la sluga de la CCR pentru îngenuncherea procurorului general

Dragnea, după ce a ratat în tentativa de a-și rezolva problemele penale, a venit croit pe Lazăr și Kovesi. Despre ce este vorba? Vrea cu tot dinadinsul să pună la dispoziția Propagandei dovada oficială că șefa DNA a fost la Oprea acasă. Mai mult, vrea să arate că procurorul general Augustin Lazăr o protejează pe Laura Codruța Kovesi. Bineînțeles, Dragnea apelează la sluga de la CCR pentru îngenuncherea procurorului general.

Rahatul ăla de așa-zisă Comisie parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a trimis o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care a revenit cu cererea de a pune la dispoziţia acestui for copia dosarului referitor la scrutin. Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea iniţială a comisiei parlamentare de anchetă de punere la dispoziţie a dosarului deschis în urma afirmaţiilor lui Dan Andronic care vizau alegerile.

Procurorul general a anunţat că Ministerul Public este preocupat de respectarea cooperării loiale între autorităţile statului şi "nu are intenţia de a sfida alte instituţii", însă cererea parlamentarilor de transmitere a dosarului referitor la alegerile din 2009 ridică o problemă de drept, deoarece activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio tangenţă cu o anchetă judiciară.

Ce se întâmplă? Luni, Coaliția va discuta oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale privind un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament, la solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, care nu a primit de la Parchetul General dosarul procurorilor privind acest scrutin.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”