Dragnea: Aș vrea ca nimeni să nu mai plângă pe umărul Televiziunii și Radioului publice, pot ieși din politizare

Dragnea: Aș vrea ca nimeni să nu mai plângă pe umărul Televiziunii și Radioului publice, pot ieși din politizare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri în plenul Camerei Deputaților, după respingerea cererii de reexaminare a legii pentru eliminarea a 102 taxe, că nimeni nu ar trebui să mai "plângă pe umărul" Televiziunii și Radioului publice, susținând că abia acum acestea vor ieși din politizare.

"Legea a fost contestată la CCR, Curtea a respins contestația și a declarat-o constituțională. A fost retrimisă la Parlament doar-doar renunțăm la această lege pentru ca românii în continuare să stea ca în perioada comunistă la cozi. Aș vrea să nu mai plângă nimeni pe umărul TVR-ului și Radioului public, abia de aici înainte aceste instituții pot ieși din politizare și dependența față de politic, în condițiile în care în fiecare an prin lege câștigau o sumă foarte clară. Nu au de ce să se mai căciulească nici la prim-ministru, nici la Parlament, nici la ministrul de Finanțe, nici la alt lider politic de influență în momentul respectiv", a afirmat Dragnea.

El a subliniat că "procesul de restructurare necesar în TVR trebuie să înceapă nu sub presiune și nu dând oamenii afară".

Dragnea a susținut și că nu există niciun motiv pentru ca legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale să nu fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

"Nu mai văd nicio scuză posibilă care ar putea fi inventată ca această lege să nu fie promulgată de președinte", a conchis liderul PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…