Dragnea: Chiar nu cred că domnul Timmermans poate să spună poporului român cum să voteze la referendum

Dragnea: Chiar nu cred că domnul Timmermans poate să spună poporului român cum să voteze la referendum

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că nici prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi nici altcineva din spaţiul Uniunii Europene nu poate spune poporului român cum să voteze la referendumul privind redefinirea familiei.

"În ceea ce priveşte referendumul din 6-7 octombrie, chiar nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că cineva din spaţiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria. Totuşi, eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscurile fiecăruia dintre noi şi nu cred că mai trebuie să mergem pe ideea de a fi politically correct ca să dăm bine la nu ştiu ce porţi înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei ţări şi la viitorul acestei naţiuni, putem să adoptăm şi această poziţie a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Antena 3.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care luni s-a desfăşurat o şedinţă extraordinară a Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, în cadrul căreia a avut loc un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la situaţia din România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante