Dragnea-Cioloș, șah-mat! Cu salariile

Dragnea-Cioloș, șah-mat! Cu salariile

Nu că nu și-a meritat-o! Pe 17 mai, când Guvernul a început de fapt să lucreze la povestea cu salariile bugetarilor, am avertizat pe toate canalele (eram și la tv atunci) dar nimeni n-a priceput, că reforma salarizării bugetarilor NU este în acest moment marea apăsare a românilor, căci “unu, bugetarii nu sunt prost plătiţi faţă de nivelul ţării, doi, nivelul lor de salarizare este efectul, iar nu cauza disfuncţionalităţilor din sistemele publice”, scrie  Moise Guran pe Blogul său, Biziday.ro .

La vremea la care scriam eu respectivul editorial era varianta unei prioritizări, o majorarea salarială pe două domenii și atât – Sănătate și Învățământ. Ceea ce tot ar fi fost mai ok decât ce a ieșit până la urmă, adică o uriașă vulnerabilitate pentru România, pe care, încercând să o rezolve, Cioloș își va pune în cap un milion de bugetari excitați de majorarea salariilor pe care le-o flutură Dragnea cu sindicatele lui pe la nas. Oricum ar face Cioloș, pentru el tot prost iese. Ori el, ori țara.

Să vă explic întâi titlul. Așa cum vă spuneam într-un articol precedent despre pomenile lui Dragnea, și ordonanța salarizării, modificată în Parlament, este extrem de vulnerabilă, încalcă și Constituția și Legea Responsabilității Fiscale și tot ce vreți, așa că are mici șanse să treacă de Curtea Constituțională. Totul e să o atace cineva. Cine? Păi, Guvernul evident, care, călcând în capacana PSD (dimpreună cu tot cu PNL-ul ce se simte dator să-l apere pe Cioloș) ori o va ataca și va anula inclusiv creșterile de salarii deja în plată de la 1 octombrie (doctorii, săracii de ei, pierd ce primiseră deja!) ori nu o va ataca, ceea ce va arunca probabil imediat în aer și cursul și dobânzile și prețurile (dar astea nu chiar imediat) și toată România.

Deci, ce să facă Cioloș în această situație? Mat la el sau mat la România? PSD-ul știe chestia asta, că dacă nu o știa nu miza pe niște creșteri de salarii care nu au nicio legătură cu realitatea. Perversiunea constă în faptul că PSD forțează guvernul să-și atace propria ordonanță, care, desigur, nu mai arată deloc la fel cu cea care a plecat de la guvern, dar… știți bancul ăla cu ăl de vine la doctor cu capul spart (căzuse din copac) iar doctorul îi dă pastile de limbrici…păi dacă te-a mâncat în fund să te urci în copac!

La fel și Cioloș. Dacă te-a mâncat în fund să umbli la salariile bugetarilor fără să restructurezi sectoarele și să creezi astfel resursă pentru creșterea salariilor!

Că n-a vrut aparatu, că a tras Dîncu de timp cu restructurarea… nu mai contează!
Acum ai intrat în gura lupului, planul electoral al PSD este excepțional făcut, dezbatem ca boii o imposibilitate logică (aritmetic, economic, oricum ai lua-o, nu există banii) iar planul este triplu pervers:

1. Dacă majorările nu se fac e vina Guvernului că a atacat Ordonanța;
2. Dacă majorările se fac nu se poate face Bugetul pe 2017, ceea ce, desigur, doar vina Guvernului poate fi;
3. Nu mai vorbim de penalii de pe listele PSD și ALDE, vorbim de salariile bugetarilor, de pensii, de chestii mișto pe care PSD-ul le vrea iar Cioloș, ca un rău ce este, se opune. Pentru campania PSD este Lux-Antâia!

Marele premiu al juriului (pentru interpretare) merge la domnul Liviu Dragnea, care s-a dus în Parlament cu execuția bugetară pe nouă luni, a împărțit 169 de miliarde (cât s-au cheltuit în nouă luni) la nouă, a înmulțit cu trei și i-a rezultat că rămân în buget 29 de miliarde de lei. Hahahaha! Deci sunt bani! Lasă faptul că la nouă luni din 2015 Guvernul Ponta (mai puturos la investiții, era pe excedent din cauza asta) cheltuise 155 de miliarde de lei, dar confuzia pe care Dragnea o induce (și care e larg răspândită) e că Bugetul e tot aia cu Trezoreria. Nu câți bani sunt la un moment ci care e planul cu ei, ăla e BUGET, domnu Dragnea. Și ăl pe 2017 (că, știți, noi trăim și după alegerile voastre) nu are cum să se închidă fără aproape 5% deficit, sau, dacă mergem pe o creștere economică nebună, hai 4%.

Și pentru că presa e proastă iar confuzia (cum vă spuneam) larg răspândită, la tv a apărut Dragnea (nervos, autoritar, fix ce trebuie, ca un mare performer) cu un sincron scurt din care mama a înțeles exact asta – sunt 29 de miliarde în buget, Cioloș să scoată banii că îl ia dracu! Ba chiar și cu Parchetul l-a amenințat, ceea ce, pentru un condamnat ca Dragnea, trebuie să recunosc, necesită un oarecare flux de sânge în instalații.

Ce băiat! Bravo, Liviu! Cei care te-or vota, te merită! Nu mai plătești tu un interviu la Ioșka să-mi dai drept la replică? Aoleu, nu mai risipi banii, ți-l public eu gratis, numai dă-mi ceva argumentat! Spune-ne câți bugetari vor rămâne dacă le crești așa salariile, spune-ne ce taxe crești peste privați ca să ai de unde lua bani pentru bugetari, spune-ne măcar gogoașa aia cu creșterea economică pe care o prezumăm de acum și până la plus infinit, că așa am învățat noi la Economia Politică pe vremea comunsimului – recesiunile, șomajul astea-s realități capitaliste! Dă-i dracu de capitaliști! La noi, la socialiști, știm să fraierim lumea din inflație, din accize, taxe pe stâlpi… nu contează!

Și tot n-aș avea nicio problemă cu socialismul pesedist, numai să nu mai furați, mai Liviu! Numai să nu desființați DNA-ul, măi, atâta vreau. De patru ani stați cu foamea-n gât de frica DNA-ului. Ați face orice, v-ați juca mișelește cu incultura și sărăcia oamenilor, numai să mascați hoțiile voastre!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria