Dragnea, citat la DNA imediat după Revelion

Dragnea, citat la DNA imediat după Revelion

Liderul PSD a fost citat la DNA imediat după Revelion, au declarat pentru G4Media.ro surse din rândul avocaţilor din dosarul Tel Drum. Potrivit acestora, toţi inculpaţii au fost chemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă rezultatele expertizei tehnice dispuse în dosar. Liviu Dragnea ar putea ajunge din nou faţă în faţă cu procurorii după ce, recent, a repurtat o mică victorie împotriva lor.

Înainte de Crăciun, o judecătoare de la Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a unei bucăţi din dosarul Tel Drum. Potrivit explicaţiilor oferite de avocaţi, consecinţa ar fi că una dintre acuzaţiile de fraudă cu fonduri europene aduse liderului PSD ar putea pica.

Liviu Dragnea a declarat, joi seară, la Antena 3, că s-a gândit să facă experimentul de a nu merge la Parchet, în cazul în care va fi citat. ”Să nu mă duc. Vizită de stat în Vaslui. Totuşi este un drept al unul om să nu vină. M-am gândit să fac experimentul ăsta. Nu ştiu dacă mă cheamă”, a declarat Dragnea pe un ton ironic, făcând aluzie la faptul că nici soția președintelui Klaus Iohannis nu s-a prezentat, deși a fost citată.

Ce spunea Dragnea despre procurorii DNA la Antena 3. Liderul PSD a lansat, joi seara, 27 decembrie, un atac virulent la adresa DNA, afirmând că ”sunt abuzuri mai mari decât înainte” și că procurorii ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”.

„Nu mă interesează decât să rămânem vii, liberi”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Cum îi vede şefa interimară a DNA, Anca Jurma, pe procurorii ei. În timp ce liderul PSD îi descrie pe procurorii DNA ca pe nişte zmei care ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”, şefa interimară a DNA Anca Jurma are cu totul altă viziune. Cel puţin aşa reiese din înregistrările publicate în exclusivitate de G4Media.ro.

„Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, spunea Anca Jurma despre procurorii ei, speriaţi sau dezamăgiţi şi care se grăbesc să închidă dosarele.

Context. În noiembrie 2017, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea pentru 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii susţin că, în realitate, compania de construcţii drumuri din Teleorman, Tel Drum, îi aparţine liderului PSD. El ar fi încălcat legea astfel încât Tel Drum să obţină fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri judeţene. Dosarul DNA a fost redeschis ca urmare a sesizării OLAF, organismul antifraudă al Uniunii Europene.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”