Dragnea: Colegii mei au făcut astăzi ultimul pas procedural pentru revocarea lui Zgonea de la Cameră

Dragnea: Colegii mei au făcut astăzi ultimul pas procedural pentru revocarea lui Zgonea de la Cameră

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților poate fi generată oricând, având în vedere că marți colegii săi ''au făcut ultimul pas'' pe regulament pentru declanșarea procedurii. ''Colegii mei au făcut astăzi ultimul pas procedural pentru revocarea lui Zgonea și oricând putem declanșa procedura de revocare, fără să mai avem o problemă de regulament.

Acum nu mai rămâne decât nevoia de a avea garanția că, atunci când se declanșează procedura de revocare, toți deputații vor fi în Parlament. În campanie electorală, în mod realist, riscul este foarte mare să nu vină. Mulți sunt prinși în acțiuni de campanie electorală și nu vreau să ne grăbim. Pentru două săptămâni și jumătate, trei, nu are sens să ne grăbim'', a spus Dragnea, la postul B1 Tv.

Întrebat dacă adevăratul motiv al prelungirii procedurii de revocare este legat de vizita ambasadorului SUA în biroul lui Valeriu Zgonea, liderul PSD a precizat că în partid deciziile se iau fără implicarea altor instituții.

''Singura temere este generată de necesarul de cvorum (...) Eu zic să mai avem puțină răbdare ... trei săptămâni de zile. În ceea ce privește susținerea sau nesusținerea din partea Ambasadei sau ambasadorului Statelor Unite ale Americii, cu tot respectul, deciziile în partid le luăm doar noi, fără influențele altor instituții'', a subliniat Dragnea.

Liderul social-democraților a arătat că despre revocarea lui Zgonea de la șefia Camerei Deputaților a discutat cu ALDE, dar și cu alte partide. ''Discuția este făcută și cu colegii de la ALDE și cu celelalte partide. Mai sunt și neafiliați în Camera Deputaților, mai sunt și colegii de la UDMR. Atât pentru revocare, cât și pentru numire, ne trebuie majoritatea din cei prezenți'', a mai spus Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei