Dragnea: Dacă mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate fără UDMR

Dragnea: Dacă mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate fără UDMR

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că, în cazul în care se va ajunge la varianta restructurării Guvernului, actuala coaliţie are majoritate în Parlament şi fără UDMR.

"Am auzit ce a spus UDMR-ul şi ştiam că UDMR-ul nu susţine o restructurare a Guvernului, am şi discutat cu colegii de la UDMR. Dacă vom lua decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare avem majoritate fără UDMR, fără niciun fel de problemă, în plenul reunit", a spus Liviu Dragnea.

Precizările sale vin în contextul în care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, în cazul în care se face restructurarea Guvernului prin Parlament, formaţiunea sa va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate şi va încerca să nu îi încurce nici pe cei din Opoziţie.

Totodată, Liviu Dragnea a fost întrebat despre posibilitatea ca preşedintele Iohannis să blocheze inclusiv o variantă de restructurare a Executivului, preşedintele PSD afirmând: "La cum a jucat în picioare Constituţia e în stare să facă orice. (...) Poţi să dai vot în Parlament pentru tot Guvernul şi Iohannis să nu semneze, că a ajuns la concluzia că poţi să-ţi baţi joc de Constituţie...aşa şi, nu păţeşte nimic. Deci, orice e posibil la Iohannis. (...) El stabileşte cine e bun ministru, cine nu e bun ministru. (...) E limpede pentru toată lumea care vrea să observe că vrea să blocheze Guvernul cu orice preţ prin orice mijloace".

Preşedintele PSD a subliniat că în perioada următoare atenţia social-democraţilor va fi concentrată pe actul de guvernare, pe comunicarea cu oamenii.

"Iohannis să rămână cu prostiile lui, cu jocurile lui, cu blocajele lui. Până la urmă, la Ministerul Justiţiei va fi pus un interimar că trebuie să funcţioneze ministerul ăla. Şi sperăm, o dată pentru totdeauna, ca de acolo de la minister să nu mai vină blocaje în ceea ce priveşte actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea", a mai declarat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria