Dragnea: Dacă vreun act al Guvernului pune în pericol interesele strategice facem moțiune de cenzură

Dragnea: Dacă vreun act al Guvernului pune în pericol interesele strategice facem moțiune de cenzură

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în cazul în care Guvernul Cioloș ar intenționa să vândă o companie din domeniul strategic al României, social-democrații convoacă Parlamentul de urgență și depun moțiune de cenzură.

"În primul rând, Guvernul Cioloș nu are niciun fel de legitimitate ca guvern interimar să vândă vreo bucățică, vreo piatră din România. Asta este exclus. Ca să poți să vinzi ceva în România trebuie să ai totuși în spate o susținere legitimă, o susținere populară și să prezinți argumente serioase pentru ca din România să plece ceva. Plus că asta este un domeniu strategic. La noi în programul de guvernare spunem clar: mai ușor cu privatizările de dragul privatizării. Dacă este o companie care este în pământ, care este praf și pe care statul nu poate să o rezolve, să o refacă profitabilă, da, dar companii care au venituri foarte mari, strategice, nu avem de ce să le vindem. Eu cred că dacă acest guvern încearcă să facă acest lucru atunci putem convoca Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru moțiune de cenzură", a spus Dragnea duminică la România TV, întrebat ce părere are despre faptul că Guvernul Cioloș ar intenționa să vândă câteva mine de sare din România.

Dragnea a menționat că în situația în care vreun act al guvernului pune în pericol securitatea națională, siguranța națională, interesele strategice, atunci PSD va depune moțiune de cenzură, chiar dacă în acest fel s-ar putea ajunge la alegeri anticipate.

"Când au venit în Parlament să ia susținerea (n.r.—membrii Guvernului) nu au vorbit de privatizări. Au spus că fac lucruri bune, că eficientizează unde e de eficientizat și că au o relație bună cu Parlamentul. Nu au făcut niciuna din astea. Vor să facă al treilea lucru — să vândă?", a arătat Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...