Dragnea: Deputații PSD absenți din Parlament vor figura pe site-ul partidului; prezența va conta la candidaturi

Dragnea: Deputații PSD absenți din Parlament vor figura pe site-ul partidului; prezența va conta la candidaturi

Deputații PSD care vor absenta la lucrările din plenul și comisiile permanente ale Camerei vor figura ca atare pe site-ul partidului, iar criteriul prezenței în Parlament va conta în alcătuirea listelor de candidați la alegerile generale, a declarat liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

"Am avut o întâlnire cu colegii din grupul parlamentar PSD. Am stabilit că începând de astăzi (miercuri — n.r.), în fiecare miercuri, la ora 9,30, ne vedem aici pentru a ne asigura că toți, cu excepțiile de rigoare — cei care au o problemă foarte serioasă și care sunt motivați să nu vină — toți parlamentarii trebuie să vină la treabă. Ziua de miercuri este o zi importantă. Vorbim de parlamentarii PSD, asta am stabilit", a precizat Liviu Dragnea, miercuri, la finalul întâlnirii cu deputații social-democrați.

Președintele PSD a adăugat că lunea viitoare va avea o discuție cu colegii parlamentari din comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

"Vreau să nu mai fie nimeni absent la lucrările Parlamentului atunci când se desfășoară, în plen sau în comisii", a arătat Dragnea.

Președintele PSD a precizat că parlamentarii care vor absenta nu riscă sancțiuni. "Nu, nu riscă sancțiuni. Am spus că în următoarele două săptămâni o să ne uităm, am avut o discuție corectă și cinstită și, peste două săptămâni, dacă lucrurile nu intră în normal, o să punem pe site-ul partidului și o să informăm toate organizațiile, inclusiv în colegiile respective, despre absența colegilor noștri. Le vom face publice", a mai spus Dragnea.

El a adăugat că, potrivit celor convenite în forurile de conducere ale PSD, cei care absentează riscă să nu se mai regăsească pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

"Este un lucru firesc, am vorbit la sfârșitul anului trecut, am vorbit și la Sinaia, când ne-a întâlnit cu grupurile parlamentare. Prezența și activitatea în Parlament reprezintă un criteriu foarte important, care va fi luat în considerare pentru stabilirea listelor următoare. Este normal, nu poți să pui pe liste oameni pe care nu te poți baza ulterior", a susținut Liviu Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?