Dragnea: Deputații PSD absenți din Parlament vor figura pe site-ul partidului; prezența va conta la candidaturi

Deputații PSD care vor absenta la lucrările din plenul și comisiile permanente ale Camerei vor figura ca atare pe site-ul partidului, iar criteriul prezenței în Parlament va conta în alcătuirea listelor de candidați la alegerile generale, a declarat liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

"Am avut o întâlnire cu colegii din grupul parlamentar PSD. Am stabilit că începând de astăzi (miercuri — n.r.), în fiecare miercuri, la ora 9,30, ne vedem aici pentru a ne asigura că toți, cu excepțiile de rigoare — cei care au o problemă foarte serioasă și care sunt motivați să nu vină — toți parlamentarii trebuie să vină la treabă. Ziua de miercuri este o zi importantă. Vorbim de parlamentarii PSD, asta am stabilit", a precizat Liviu Dragnea, miercuri, la finalul întâlnirii cu deputații social-democrați.

Președintele PSD a adăugat că lunea viitoare va avea o discuție cu colegii parlamentari din comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

"Vreau să nu mai fie nimeni absent la lucrările Parlamentului atunci când se desfășoară, în plen sau în comisii", a arătat Dragnea.

Președintele PSD a precizat că parlamentarii care vor absenta nu riscă sancțiuni. "Nu, nu riscă sancțiuni. Am spus că în următoarele două săptămâni o să ne uităm, am avut o discuție corectă și cinstită și, peste două săptămâni, dacă lucrurile nu intră în normal, o să punem pe site-ul partidului și o să informăm toate organizațiile, inclusiv în colegiile respective, despre absența colegilor noștri. Le vom face publice", a mai spus Dragnea.

El a adăugat că, potrivit celor convenite în forurile de conducere ale PSD, cei care absentează riscă să nu se mai regăsească pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

"Este un lucru firesc, am vorbit la sfârșitul anului trecut, am vorbit și la Sinaia, când ne-a întâlnit cu grupurile parlamentare. Prezența și activitatea în Parlament reprezintă un criteriu foarte important, care va fi luat în considerare pentru stabilirea listelor următoare. Este normal, nu poți să pui pe liste oameni pe care nu te poți baza ulterior", a susținut Liviu Dragnea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta