Dragnea despre data congresului PSD: 10 sau 17 martie

Dragnea despre data congresului PSD: 10 sau 17 martie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că un congres extraordinar al partidului va fi organizat pe 10 sau pe 17 martie.

"Despre congres, 10 sau 17 martie, urmând ca în zilele următoare să identificăm în care din cele două date găsim o locaţie unde să putem să facem un congres serios. Tematica congresului este în mare cea despre care am vorbit la intrare. S-a discutat şi despre eventualitatea organizării unor alegeri pentru vicepreşedinţi. Eu le-am spus că voi fi de acord doar în situaţia în care modificăm structura Biroului Permanent Naţional şi competenţele şi modul de alegere pentru vicepreşedinţi", a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Liviu Dragnea a anunţat înaintea începerii şedinţei intenţia organizării unui congres extraordinar al partidului.

"Astăzi (miercuri - n.r.) vom avea o evaluare a activităţii secretarilor de stat şi propuneri pentru ca activitatea unora dintre ei să înceteze. Astăzi, de asemenea, voi propune colegilor din CEx convocarea unui congres extraordinar. O să încerc să vă spun şi principalele motive pentru care o să le cer asta. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, dezbateri în mai multe domenii, în economie, fiscalitate, sănătate, educaţie, justiţie, salarii, pensii şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită în cadrul acestor dezbateri. Societatea românească, în ansamblu, trebuie să aibă nişte clarificări şi, bineînţeles, şi PSD", a declarat Dragnea înaintea începerii şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Redefinirea şi relansarea programului de guvernare se vor afla, de asemenea, pe agenda congresului.

"Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice şi ilegitime asupra instituţiilor democratice. Vreau să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti şi a pune instituţiile de forţă strict în matca lor constituţională. Vreau să angajăm PSD-ul în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung din istoria României. Acestea sunt principalele motive pe care o să le prezint colegilor mei astăzi pentru a convoca în martie congresul extraordinar al PSD", a mai declarat Dragnea.

El a adăugat că la acest congres va cere şi un vot de reconfirmare a sa în funcţia de preşedinte al partidului, iar colegii pot face şi alte propuneri pentru ordinea de zi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa