Dragnea, despre declaraţiile Ecaterinei Andronescu: Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri, de ce candidăm?

Dragnea, despre declaraţiile Ecaterinei Andronescu: Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri, de ce candidăm?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut referire joi la afirmaţia Ecaterinei Andronescu, potrivit căreia, la Congresul din 10 martie, nu ar fi trebuit să aibă loc alegeri, el întrebându-se de ce mai candidează cine nu este de acord cu alegerile.

Întrebat despre afirmaţiile Ecaterinei Andronescu conform cărora acest congres ar fi trebuit să se concentreze pe proiectul de ţară şi nu pe alegeri, Dragnea a răspuns: "Da, văd că se concentrează foarte mult pe proiectul de ţară în ultimele săptămâni, dar startul proiectului va fi prezentat la Congres".

"Cele două argumente pentru alegeri au fost susţinute de o majoritate covârşitoare, cu patru - cinci excepţii din tot Comitetul Executiv Naţional şi anume o repartizare total echilibrată pe teritoriul ţării a conducerii centrale şi o paritate între bărbaţi şi femei. Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri, de ce candidăm?", a spus Dragnea.

Senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al social-democraţilor, a anunţat joi că şi-a depus candidatura la funcţia de presedinte executiv al PSD. Ea a susţinut că la congres nu trebuiau organizate alegeri, având în vedere caracterul extraordinar al reuniunii.

"Eu cred că la acest congres, care este un congres extraordinar, nu trebuia să facem alegerile. Trebuia să venim cu un document, proiect de ţară, în care să spunem oamenilor cum vedem şi cum gândim noi în continuare creşterea economică a României, şi nu numai economică, cum vedem dezvoltarea educaţiei, cum vedem sănătatea, cum vedem toate domeniile vieţii socio-economice pe următorii 15 - 20 de ani. Şi cred că în acel moment toată lumea s-ar fi concentrat pe proiectul de ţară şi în mai mică măsura pe candidaturi. Candidaturile reprezintă ceva care ţine de viaţa internă a PSD, eu cred că de asta ţin. Cred că lumea în prea mică măsură e interesată şi mai degrabă de ce facem noi pentru ţară", a precizat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital