Dragnea despre dezbaterea pe legile Justiţiei de la Strasbourg: Am văzut foarte multe minciuni

Dragnea despre dezbaterea pe legile Justiţiei de la Strasbourg: Am văzut foarte multe minciuni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat vineri că la dezbaterea pe legile Justiţiei care a avut loc zilele trecute la Strasbourg s-au spus "foarte multe minciuni" chiar de către europarlamentari români, în timp ce alţi eurodeputaţi au explicat adevărul din România.

El a subliniat că premierul Viorica Dăncilă nu a primit invitaţie la această dezbatere şi a adăugat că era de aşteptat ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să nu fi fost lăsat să ia cuvântul în planul Parlamentului European.

"Era de aşteptat să nu-l fi lăsat să ia cuvântul. Am auzit tot felul de explicaţii, că nu e în procedură, că nu se poate. Dacă era ministrul de Justiţie din Germania de exemplu, nu-l lăsau să ia cuvântul? Adică îl ţineau în sală şi nu-i dădeau microfonul când se vorbea despre justiţia din România? Acolo am văzut foarte multe minciuni din partea unor europarlamentari români, care au ajuns acolo pe votul românilor, care au minţit cu neruşinare. În acelaşi timp, am văzut europarlamentari român buni patrioţi care, cu curaj, cu foarte multă rigoare, au explicat de fapt adevărul din România. Am văzut şi europarlamentari din alte ţări care au susţinut acest punct de vedere. Eu cred că ceea ce au gândit şi au vrut să monteze aceşti mincinoşi în Parlamentul European s-a întors împotriva lor", a declarat Dragnea la Parlament.

În opinia sa, problema nu era să meargă premierul. "De ce nu a fost lăsat să vorbească ministrul Justiţiei? Că vorbea despre justiţie", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seară, la Strasbourg, că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din România, spunând că "s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă" şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, "probabil nu emană de la dânsa". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...