Dragnea, despre Iohannis: Are un singur obiectiv - un al doilea mandat, pentru a avea în continuare imunitate

Dragnea, despre Iohannis: Are un singur obiectiv - un al doilea mandat, pentru a avea în continuare imunitate

Preşedintele Klaus Iohannis are un singur obiectiv - un al doilea mandat, pentru a avea în continuare imunitate, a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea.

În opinia lui, motivul principal pentru care şeful statului a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef a Laurei Codruţa Kovesi a fost tocmai teama de suspendare.

"Eu cred că ăsta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare - n.r.). Cât a stat, 31 sau 32 de zile? Din câte înţelesesem, nu avea de gând să o facă, să semneze decretul de revocare. Nu avea niciun fel de rezervă în a dispreţui o decizie a CCR şi Constituţia, în general, ci doar teama suspendării, pentru că nu are decât un singur obiectiv, şi anume, un al doilea mandat. Pentru a căuta o perioadă protecţie, pentru a avea în continuare imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte pentru care până la urmă trebuie să răspundă. Nu s-a vorbit foarte mult. Bineînţeles, toată presa cu epoleţi nu are voie să abordeze acest subiect tabu, şi anume, acel dosar în care se reclamă faptul că a obţinut casă într-un mod ilegal, prin fals, fals dovedit de instanţă. De asemenea, la câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român - şi refuză lucrul ăsta - bineînţeles, speră ca să aibă în continuare imunitate şi protecţie şi din înălţimea dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală, de legislaţie şi să vorbească despre penali", a declarat Dragnea la Antena 3.

În ceea ce priveşte revocarea "în sine" a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, Dragnea spune că este "un prim pas", dar unul mic, "mult mai mic decât cred unii".

"Doar schimbarea doamnei Kovesi din fruntea DNA-ului nu rezolvă problemele, nu se rezolvă toţi aceşti ani de abuzuri îngrozitoare, de încălcare a Constituţiei, de frânt mii de destine, de distrus vieţi, de distrus companii, aceşti ani de ameninţări, şantaj, de probe obţinute într-un mod nelegal, prin ameninţări fără echivoc şi fără perdea. Nu rezolvă marea problemă a sistemului. (...) Acţiunea trebuie să continue, în sensul că nu trebuie să avem niciun fel de ezitare în ceea ce priveşte poziţia noastră de susţinere până când legile justiţiei să fie promulgare, publicate şi intrate în vigoare, până când cele două coduri penale şi Codul civil să fie promulgate, publicate şi intrate în vigoare. Să finalizăm ceea ce am început, şi anume, dezbaterea şi modificarea legilor privind siguranţa naţională, ca aceia care au semnat protocoalele secrete, ilegale, neconstituţionale să răspundă pentru ele. Să continuăm presiunea pentru ca acele protocoale să fie denunţate. Să adoptăm legea depusă la parlament pentru a declara protocoalele respective şi efectele lor ilegale (...). Şi, de asemenea, să sprijinim ministrul justiţiei ca activitatea Inspecţiei Judiciare să nu fie blocată", a afirmat liderul PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”