Dragnea, despre perchezițiile la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul: Mi s-a părut o acțiune exagerată, un exercițiu de forță

Dragnea, despre perchezițiile la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul: Mi s-a părut o acțiune exagerată, un exercițiu de forță

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră "un exercițiu de forță" perchezițiile efectuate zilele trecute de DNA la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

El a afirmat, duminică seară, că acest tip de informații — că Guvernul României este percheziționat (perchezițiile au vizat birouri ale Ministerului pentru Relația cu Parlamentul care se află în Palatul Victoria n.r.) — nu ne ajută ca țară, existând o disproporție între forțele folosite de anchetatori și obiectul cercetării, acela al unor concursuri de ocupare a funcției de consilier.

"Mie cel puțin mi s-a părut o acțiune exagerată. A vrut să fie un semnal de forță probabil, am înțeles că au fost 11, 14 nici nu mai știu, au fost mai mulți ofițeri să facă percheziții pentru un concurs... ca să dea știrea că Guvernul României este percheziționat. Ne ajută asta ca țară? Adică pe noi ca țară, nu vorbesc despre hrana orgoliului unor șefi de instituții. Nu cred că ne ajută ca țară. Pentru că se poate duce informația: Guvernul României a fost percheziționat. Până se mai află de ce a fost percheziționat...mare problemă... totuși într-o țară europeană să se întâmple așa ceva mie mie s-a părut un exercițiu de forță", a spus Liviu Dragnea la România TV.

Liderul PSD a adăugat că peste tot în lume se poartă "lupte pentru putere", care sunt legitime dacă sunt duse în cadrul legii și al Constituției și dacă se poartă de către grupările legitime — partide politice sau oameni politici.

"Dar în ultimii ani în România nu s-au îndeplinit aceste criterii, adică s-au amestecat tot mai mult instituții și șefi ai unor instituții care au vrut să acapareze partide, care au vrut să influențeze partide, care au vrut să divizeze partide, care au condamnat lideri, cazul meu, pe un dosar politic... nu mai e un secret pentru nimeni, nici pentru cei care nu recunosc", a mai spus Liviu Dragnea.

În cursul zilei de luni, procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediul principal în Palatul Victoria. Acestea au vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate de către minister în aceeași zi.

"În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții, în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria", se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale