Dragnea despre plângerea penală formulată de Orban: Se poate vorbi de antisemitism instituţional

Dragnea despre plângerea penală formulată de Orban: Se poate vorbi de antisemitism instituţional

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că, în ceea ce priveşte plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă de liderul liberalilor Ludovic Orban, "se poate vorbi de antisemitism instituţional".

"Se conturează sau se poate contura ideea că aici vorbim - pe lângă alte prostii - se poate vorbi de antisemitism instituţional, în momentul în care - citind acea plângere penală - se vorbeşte de acuzaţii de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu şefi de stat şi de guvern din altă ţară. Dincolo de faptul că este o abordare kaghebistă, ceauşistă, securistă, care te duce cu gândul la "agenturili străine", aici este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, este o acţiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât şi cel care şi-a asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzaţi nişte cetăţeni israelieni că sunt agenţi de influenţă - am văzut comentarii că ar fi spioni -, fără niciun fel de responsabilitate, fără o minimă bază, fără niciun fel de dovadă sau probă. Înseamnă că pe acest precedent toţi consultanţii străini care au fost în România în ultimii ani şi care vor mai veni, aşa cum merg şi în alte ţări, sunt agenţi de influenţă şi cei care au lucrat cu ei pot fi acuzaţi de înaltă trădare. Orice contact pe care un oficial român, indiferent ce poziţie ocupă, contact pe care îl poate avea un cetăţean străin ce poate ocupa o funcţie importantă într-o instituţie din altă ţară, poate fi acuzat de înaltă trădare", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul BPN al PSD.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, "asistăm a nu ştiu câta oară la o încercare de a da jos un guvern şi de a prelua într-un mod nelegitim puterea din România, guvernarea, pentru că puterea efectivă încă mai este gestionată într-un mod neconstituţional şi nelegal de unele instituţii, încercând să-i folosească pe unii procurori". "Nu putem fi de acord ca un guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor, în condiţiile în care nu există nici măcar o fărâmă de adevăr în ceea ce priveşte acuzaţiile respective, dincolo de caracterul aberant al plângerii în sine", a precizat liderul PSD.

El a reafirmat că social-democraţii şi colegii lor de la ALDE susţin în continuare Guvernul.

"Nu există din partea primului ministru şi a PSD vreo ezitare în ceea ce priveşte continuarea guvernării. Avem o majoritate stabilă şi încă sperăm că mai există undeva o fărâmă de luciditate, responsabilitate şi înţelepciune ca acest demers să nu intre într-o zonă care să scape de sub control şi România să rămână într-o zonă de stabilitate care ajută pe toată lumea, inclusiv pe noi, inclusiv pe partenerii noştri strategici cu care am avut şi vom avea în continuare relaţii, chiar dacă sunt puteri străine", a adăugat Dragnea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joia trecută că a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liderul liberal o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de Orban, aceasta fiind structura competentă în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina