Dragnea despre posibilitatea rejudecării dosarului "Referendumul": Nu ştiu dacă voi face cerere

Dragnea despre posibilitatea rejudecării dosarului "Referendumul": Nu ştiu dacă voi face cerere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Piteşti, că nu ştie dacă va face demersurile legale pentru rejudecarea dosarului "Referendumul", în care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care liderul social-democrat a fost întrebat dacă preconizatele modificări ale Codului de procedură penală l-ar putea ajuta să obţină repunerea pe rol a cauzei.

"Şi acum cred că pot să fac lucrul ăsta, nu ştiu dacă o să-l fac. (...) Eu vreau să spun ceva foarte sincer şi foarte deschis, noi nu putem să stăm în continuare în această situaţie în care să ajungem să nu mai luăm în seamă nici deciziile CEDO. Este vorba de o decizie CEDO foarte clară, care a dat dreptate unui cetăţean sloven. De asemenea, aduc aminte tuturor că toate deciziile CEDO sunt obligatorii şi pentru România (...). Nu ştiu dacă voi face cerere. Îmi mai dă cineva mie înapoi anii pierduţi în procese? Îmi mai dă cineva înapoi ceea ce am pierdut din cauza acestui dosar politic? Nu. (...) Deci nu mă interesează aşa de mult pentru mine acest articol", a declarat Dragnea în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că modificările care urmează să fie aduse legislaţiei penale urmăresc punerea în acord a acesteia cu cea europeană şi cu decizii ale CEDO şi ale Curţii Constituţionale.

"Dar noi am spus de la început (...) că sunt trei motivaţii pentru modificarea acestor coduri: obligativitatea de a fi transpusă în legislaţia românească Directiva europeană cu privire la prezumţia de nevinovăţie, cu privire la dreptul la un proces egal şi toate celelalte principii de acolo, a doua motivaţie o reprezintă obligativitatea de a transpune în legislaţia naţională deciziile Curţii Constituţionale şi sunt deciziile CEDO. Acestea sunt cele trei motivaţii şi în funcţie de ele au făcut proiectul de modificare a codurilor", a precizat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a avut miercuri, la Piteşti, o întâlnire cu structurile de conducere ale organizaţiei judeţene a PSD, cu parlamentarii şi cu aleşii locali din Argeş. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?