Dragnea despre protestele din învățământ: Ar fi bine să fim puțin mai responsabili

Dragnea despre protestele din învățământ: Ar fi bine să fim puțin mai responsabili

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a îndemnat la o abordare responsabilă în ceea ce privește anunțatele proteste ale cadrelor didactice, apreciind că echilibrul macroeconomic nu trebuie să fie pus în pericol.

 Dragnea a fost întrebat de jurnaliști, miercuri, la Parlament, cum comentează faptul că profesorii vor salarii mai mari și au anunțat proteste.

"E bine să îl întrebați pe prim-ministru. Mi-a spus și mie premierul că a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu mai mulți lideri de sindicat și aș vrea să vă dea el explicații. Deocamdată mă abțin, discutăm de niște măriri de salarii care deja s-au realizat. De asemenea, cred că ar fi bine să fim puțin mai responsabili, pentru că este vorba de cât poate duce această țară. Toți ne-am dori probabil ca într-un singur an să reparăm toate nedreptățile și toate inechitățile din ultimii 20 și ceva de ani. Nu se poate și atunci trebuie să avem o abordare responsabilă, să le îndreptăm etapizat, în așa fel încât bugetul să susțină, să nu se pună în pericol echilibrul macroeconomic, dar în același timp și oamenii să simtă aceste măriri de salarii, pentru că dacă sunt gesturi bruște, este o bucurie de o zi, după care ajungem în situațiile în care s-au mai întâmplat în România, când se obțineau niște drepturi, niște măriri și imediat apărea suspendarea actului normativ și ele nu mai operau", a declarat Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...