Dragnea despre sesizarea CCR în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe Kovesi: Susţin demersul domnului Toader

Dragnea despre sesizarea CCR în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe Kovesi: Susţin demersul domnului Toader

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a reafirmat miercuri, la Piteşti, sprijinul pentru demersul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de sesizare a Curţii Constituţionale a României în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

El a refuzat să comenteze, în schimb, o afirmaţie a lui Klaus Iohannis referitoare la lipsa de temei a unei eventuale sesizări a CCR în acest caz.

"Eu nu am pregătirea juridică a domnului preşedinte Iohannis. Eu, ca inginer, nu vreau să-mi dau cu părerea. În schimb, politic, susţin demersul domnului ministru Toader, cred că a avut o discuţie şi cu prim-ministrul pentru a face acest demers (...), dar dincolo de ce cred eu, de ce crede domnul preşedinte sau oricine altcineva, judecătorii Curţii Constituţionale vor decide", a declarat Dragnea în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu există "niciun conflict şi niciun temei" pentru sesizarea Curţii Constituţionale în cazul deciziei sale de nerevocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"După părerea mea, nu există niciun conflict şi niciun temei pentru o sesizare a Curţii Constituţionale. În tot procedeul început de ministru cu solicitarea de revocare, solicitare a avizului CSM şi în final decizia mea, legislaţia în vigoare în materie a fost respectată 100%, iar, după cum cu toţii cunoaştem, legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu acceptă această propunere de revocare. Nu există niciun temei", a spus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…