Dragnea, despre suspendare: Să nu ne trezim că dăm mărţişoare cu Băsescu la Cotroceni şi Ponta pe tuşă

Dragnea, despre suspendare: Să nu ne trezim că dăm mărţişoare cu Băsescu la Cotroceni şi Ponta pe tuşă

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, referindu-se la suspendarea lui Traian Băsescu, că varianta ca social-democraţii să se trezească împărţind mărţişoare, în timp ce Băsescu ar fi încă preşedinte, iar Victor Ponta -ales între timp şef al statului- ar sta pe tuşă, nu este imposibilă.

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

„Trebuie să ne gândim cu toţii la o variantă - nu e imposibilă - s-ar putea Curtea Constituţională, aşa cum s-a mai întâmplat, la o solicitare a lui T Traian Băsescu dacă referendumul nu va trece, pentru că e foarte greu să treacă cu actuala legislaţie, adică să fie prezenţi zece milioane şi ceva la vot, să ne trezim după ce pică şi referendumul ăsta, indiferent când va fi, pe 2, pe 16, să facă Traian Băsescu cerere la Curte să spună că el a fost suspendat vreo trei luni de zile prin 2012, încă o lună acum, şi să ne trezim că împărţim mărţişoare prin ţară cu Băsescu la Cotroceni, cu Ponta ales preşedinte şi care o să stea pe tuşă”, a spus Dragnea, într-o emisiune la TVR .

El a spus că nu vede niciun câştig politic din acţiunea de suspendare a lui Traian Băsescu şi a făcut apel la raţiune în ceea ce-i priveşte pe social-democraţi.

Eu nu văd niciun câştig politic. Trebuie să vedem dacă nu tulburăm mai mult apele şi îl ajutăm pe Traian Băsescu”, a spus Dragnea.

El a arătat că a aflat de demersul oficial al lui Tăriceanu privind suspendarea şefului statului de la televizor.

Azi nu am vorbit cu domnul Tăriceanu. Aş fi fost bucuros să aflu înainte de acest demers, nu de la televizor, ca şi tot partidul”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că el este un suporter al suspendării lui Traian Băsescu „prin definiţie”, dar a făcut apel la raţiune şi la a vedea cui foloseşte o nouă suspendare.

Răspunsul emoţional ar fi instantaneu <Da>, numai că trebuie să avem o abordare raţională, pragmatică. Trebuie să vedem dacă o nouă procedură de suspendare e utilă poporului român, în primul rând. Nu ştiu dacă acest demers e benefic românilor, nu ştiu dacă e benefic ca Traian Băsescu să redevină actor cu mâinile libere în campania electorală”, a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că e posibil ca românii să aibă temeri să vină la nişte alegeri cuplate cu un referendum de demitere a şefului statului, pentru că atunci când aud de referendum s-ar gândi intantaneu la procurori.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu , a propus, vineri seară, iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor

"Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de Preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a Preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a Preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al Preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1", susţinea Călin Popescu Tăriceanu, care semnează comunicatul transmis vineri ca preşedinte al Senatului, preşedinte al PLR şi candidat la Preşedinţie.

Luni, Tăriceanu, a anunţat că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Cererea de suspendare a preşedintelui României cuprinde trei elemente pentru care se doreşte demiterea lui Traian Băsescu, şi anume faptul că preşedintele s-a implicat în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India