Dragnea: Domnul preşedinte s-a supărat foarte tare pe noi şi pe Guvern; să sperăm că îi trece şi se mai calmează

Dragnea: Domnul preşedinte s-a supărat foarte tare pe noi şi pe Guvern; să sperăm că îi trece şi se mai calmează

Bucureşti, 7 mai /Agerpres/ - Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este "nevoie de linişte în ţară" şi speră ca preşedintelui Klaus Iohannis să îi treacă supărarea pe Guvern, reiterând totodată că va fi prezent la recepţia oferită de cu ocazia zilei de 9 Mai.

"Nu ştiu, am văzut că s-a hotărât să ne critice pentru orice şi se pricepe la orice, ceea ce e foarte bine, înseamnă că avem un preşedinte competent. (...) Domnul preşedinte s-a supărat foarte tare pe noi şi pe Guvern. Să sperăm că îi trece şi se mai calmează. Avem nevoie de linişte în ţară", a precizat Dragnea, într-o declaraţie acordată presei la sediul PSD.

În contextul în care preşedintele Klaus Iohannis susţine luni seara o declaraţie de presă, pe tema execuţia bugetare în primul trimestru, Dragnea a precizat că Guvernul va transmite la rândul său un punct de vedere.

"Sunt absolut convins că după declaraţiile preşedintelui va fi o reacţie din partea Guvernului, pentru că eu am înţeles de la doamna prim-ministru - şi e firesc să se întâmple aşa - ca la orice afirmaţie de genul acesta să se răspundă rapid, pentru că nu e bine să rămână în spaţiul public, în permanenţă, informaţii deformate", a spus Dragnea.

Dragnea a mai declarat că va fi prezent la recepţia oferită de preşedintele Iohannis, cu ocazia zilei de 9 Mai.

"Da, şi nu merg singur, pentru că e vorba de a marca ziua de 9 Mai, nu dorim să escaladăm un conflict pe care văd că tot insistă să se escaladeze. Noi avem treabă de făcut la Parlament, la Guvern. Este o invitaţie instituţională, nu este o invitaţie personală, nu este o invitaţie la nuntă sau la vreo petrecere. O să mergem acolo, mai mulţi, Guvernul, şi primarul general al Capitalei a zis că vrea să vină şi primarii de sector. Marcăm momentul, Ziua Europei, şi plecăm", a spus el.

În ce priveşte relaţia dintre premier şi preşedinte, Dragnea a mai declarat că nu-şi aduce aminte ca prim-ministrul Viorica Dăncilă să îl fi jignit vreodată pe Iohannis, să îl fi certat vreodată sau să îl critice.

"Nu este conflictuală. Şi văd că tot încasează de la domnul preşedinte tot felul de jigniri", a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro