Dragnea: Este foarte greu pentru primul ministru să nu țină cont de votul ALDE

Dragnea: Este foarte greu pentru primul ministru să nu țină cont de votul ALDE

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat că va fi foarte greu pentru premier să nu țină cont de votul dat duminică de conducerea ALDE privind retragerea sprijinului politic pentru vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte al formațiunii.

"Eu nu am reușit să înțeleg ce l-a mânat foarte mult pe Daniel Constantin să împingă acest conflict foarte mult. Și astăzi vorbea de proiectul politic. Eu n-am reușit să înțeleg care este proiectul politic, eu am crezut și colegii mei au crezut că proiectul comun al nostru este punerea în practică a programului de guvernare, cu toate componentele lui care să aibă o viață mai bună pentru toți românii. Acum se vorbește despre un alt proiect politic? Despre o tensiune în ALDE... Nu știu, dar ceea ce s-a văzut de la noi, n-am reușit să vedem care este de fapt marea supărare, marele motiv pentru care s-a ajuns aici. În urma acestui vot este foarte greu pentru primul ministru să nu țină cont de el", a afirmat Dragnea la Antena 3.

Întrebat dacă Grațiela Gavrilescu ar putea prelua poziția de vicepremier, liderul PSD a arătat că acest lucru va fi discutat luni, în ședința coaliției de guvernare, care va avea loc de la ora 10,00. "Și sigur că acolo o să ne informeze în mod oficial, și pe premier și despre retragerea sprijinului și despre propunerea firească care trebuie să o fac. Dacă este doamna Gavrilescu, discutăm mâine, din punctul meu de vedere nu sunt probleme", a adăugat el.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, "deznodământul din ALDE era previzibil".

"Din păcate , pentru că nu-mi place ce se întâmplă acolo — am fost împreună atâția ani — acest deznodământ era previzibil. Eu am avut mai multe discuții și cu dl Tăriceanu și cu dl Daniel Constantin, cred că în jur de acum o lună. I-am spus d-lui Daniel Constantin că trebuie sa găsească o soluție, un mod de conviețuire și de colaborare cu dl Tăriceanu, pentru că lucrurile nu pot ajunge decât în situația asta, adică la o tranșare politică prin vot a acestui conflict care mocnea și care a tot fost alimentat în ultima perioadă. Pe de altă parte, este un guvern politic. Este o coaliție guvernamentală formată din două partide. (...) Atunci când un partid, printr-un vot cu majoritate zdrobitoare, raportul a fost foarte mare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în guvern. Este ca și cum noi am avea o astfel de problemă și am avea un vot. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot, fiecare membru este votat de o structură politică. Votul care te trimite acolo și structura politică care te trimite acolo este aceeași care te poate scoate de acolo. Așa funcționează politica", a explicat președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...