Dragnea: Eu, personal, l-am sprijinit pe Tudorel Toader, dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că îl respectă pe Tudorel Toader şi l-a sprijinit, dar "s-a acumulat foarte multă nemulţumire la adresa acestuia pentru că se tot întârzia avizarea la Ministerul Justiţiei".

"Astăzi în Comitetul Executiv Naţional s-au exprimat, din păcate, foarte multe nemulţumiri la adresa domnului Tudorel Toader, un om pe care eu, personal, îl respect şi pe care eu, personal, l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani, pentru că au mai fost nemulţumiri de-a lungul timpul. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive: şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la Ministrul Justiţiei şi doamna prim ministru a fost nevoită de multe ori să intervină şi a doua, faptul că s-a discutat sau a discutat foarte mult domnul ministru despre eventualitatea iniţierii unor ordonanţe de urgenţă fără să facă nimic, lungind această discuţie despre aceste teme trei-patru luni de zile. Astea au fost nemulţumirile, a fost o decizie politică luată în urma unor discuţii destul de serioase şi suntem astăzi aici", a afirmat Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă vrea să rezolve situaţia cu înlocuirea ministrului Tudorel Toader "într-o zi - două".

"Doamna prim ministru a spus foarte clar că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi - două, să-i trimită preşedintelui propunerile şi până vineri să depună jurământul", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis respinge sau amână foarte mult remanierea guvernamentală, Dragnea a răspuns: "Dacă va intra iar în jocul acesta neconstituţional, ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie rapid".

Întrebat dacă ia calcul şi varianta unui interimar la minister, dacă preşedintele va tergiversa un răspuns, Dragnea a spus: "Guvernul va respecta prevederile constituţionale şi toate procedurile, o să vedem".

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!