Dragnea: Eu, personal, l-am sprijinit pe Tudorel Toader, dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că îl respectă pe Tudorel Toader şi l-a sprijinit, dar "s-a acumulat foarte multă nemulţumire la adresa acestuia pentru că se tot întârzia avizarea la Ministerul Justiţiei".

"Astăzi în Comitetul Executiv Naţional s-au exprimat, din păcate, foarte multe nemulţumiri la adresa domnului Tudorel Toader, un om pe care eu, personal, îl respect şi pe care eu, personal, l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani, pentru că au mai fost nemulţumiri de-a lungul timpul. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive: şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la Ministrul Justiţiei şi doamna prim ministru a fost nevoită de multe ori să intervină şi a doua, faptul că s-a discutat sau a discutat foarte mult domnul ministru despre eventualitatea iniţierii unor ordonanţe de urgenţă fără să facă nimic, lungind această discuţie despre aceste teme trei-patru luni de zile. Astea au fost nemulţumirile, a fost o decizie politică luată în urma unor discuţii destul de serioase şi suntem astăzi aici", a afirmat Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă vrea să rezolve situaţia cu înlocuirea ministrului Tudorel Toader "într-o zi - două".

"Doamna prim ministru a spus foarte clar că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi - două, să-i trimită preşedintelui propunerile şi până vineri să depună jurământul", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis respinge sau amână foarte mult remanierea guvernamentală, Dragnea a răspuns: "Dacă va intra iar în jocul acesta neconstituţional, ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie rapid".

Întrebat dacă ia calcul şi varianta unui interimar la minister, dacă preşedintele va tergiversa un răspuns, Dragnea a spus: "Guvernul va respecta prevederile constituţionale şi toate procedurile, o să vedem".

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I