Dragnea: Grindeanu s-a văzut 15 minute cu președintele; i-a spus că probabil mâine va anunța ce decizie va lua

Dragnea: Grindeanu s-a văzut 15 minute cu președintele; i-a spus că probabil mâine va anunța ce decizie va lua

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi că șeful statului i-a transmis lui Sorin Grindeanu - nominalizat pentru funcția de prim-ministru -, în discuția avută în aceeași zi la Palatul Cotroceni, că va anunța decizia privind desemnarea premierului vineri dimineață, în schimb, la informala cu presa acesta a spus că va anunța după Anul Nou.

"Ce pot vorbi doi oameni în 15 minute? Ceea ce știu de la Sorin Grindeanu — i-a spus că probabil mâine va anunța decizia. Probabil mâine va anunța ce decizie va lua. (...) Eu nu l-am forțat să spună, nu mi se pare corect, o discuție între doi oameni trebuie să rămână acolo, dacă este o discuție normală, civilizată. (...) La informala cu presa a zis că mai degrabă după Anul Nou", a declarat Dragnea, la Romania TV.

Potrivit acestuia, tăcerea sau refuzul șefului statului privind nominalizarea premierului "poate însemna ură față de români". "Cred că totul este generat de ura pe care o simte acum față de românii care n-au votat cum a vrut el. Nu găsesc altă explicație", a liderul PSD.

Dragnea a negat că ar fi primit atât el, cât și Sevil Shhaideh și Călin Popescu-Tăriceanu vreo adresă în care șeful statului i-ar fi explicat motivele respingerii primei nominalizări pentru funcția de premier.

Întrebat dacă într-un viitor apropiat va ajunge la Palatul Cotroceni, liderul PSD a spus: "Nu putem ști unde ne duce viața".

"O să fiu atât de fericit când în România nu o să se mai vorbească în primul rând de dorințele unora de a ocupa niște funcții și de ceea ce trebuie să facem pentru această țară, indiferent din ce poziție. Nu mă interesează asta. Habar nu am, nu știm unde ne duce viața. Eu acum mă uit foarte atent și cu foarte multă nerăbdare și dorință la ce se întâmplă în aceste zile, dacă reușim să punem un guvern să guverneze această țară. Ce o fi în 2019 când noi nu știm ce e mâine, nu știm ce ne așteaptă mâine, ce anunț, dacă vom avea anunț mâine sau nu'', a mai spus președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...