Dragnea, în corzi! E gata motivarea, vine închisoarea! Cu puțin noroc, nu-l apucă tăiatul porcului lângă țiitoare!

Dragnea, în corzi! E gata motivarea, vine închisoarea! Cu puțin noroc, nu-l apucă tăiatul porcului lângă țiitoare!

Dragnea, în corzi! E gata motivarea, vine închisoarea! Cu puțin noroc, nu-l apucă tăiatul porcului lângă țiitoare!

Completul de trei judecători de la Înalta Curte a motivat sentința prin care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi jumătate cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, potrivit informațiilor G4Media.ro . Din acest moment poate începe apelul în acest dosar la completul de cinci judecători.

Decizia de condamnare a liderului PSD a fost luată pe 21 iunie de un complet de 3 judecători al ICCJ format din magistraţii Constantin Epure. Geanina Arghir şi Ştefan Pistol. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, preşedintele completului, Ştefan Pistol, făcând opinie separată în sensul achitării liderului PSD.

Potrivit site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), atât procurorii DNA, cât şi o parte dintre inculpaţii din procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman au declarat apel.

Liviu Dragnea a declarat apel chiar a doua zi după sentinţa ICCJ prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi jumătate cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Astfel, apelul liderului PSD a fost înregistrat pe 22 iunie.

Tot pe 22 iunie a formulat apel şi Floarea Alesu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, condamnată la 3 ani şi 7 luni cu executare pentru abuz în serviciu. Ea a fost găsită vinovată de instanţă pentru că a răspuns comenzilor fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, şi a acceptat ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două pesediste angajate la Protecţia Copilului Teleorman, să nu vină la serviciu, dar să primească în schimb salariu.

În schimb, fosta soţie a liderului PSD, Bombonica Prodana, nu a declarat apel, însă termenul de 10 zile de la data comunicării deciziei în care poate fi formulat nu a expirat. În cazul ei, instanţa a constatat încetarea procesului penal, aşa cum a cerut şi DNA, după ce şi-a achitat partea ei de prejudiciu, peste 30.000 de lei din totalul de 108.000 de lei.

Şi DNA a formulat apel pe 28 iunie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii sunt nemulţumiţi că instanţa l-a achitat pe Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual şi pentru că l-a condamnat doar la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, deşi la ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul DNA a cerut aplicarea unei sancţiuni de 7 ani şi jumătate în cazul liderului PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”