Dragnea: Instituţiile europene trebuie să fie mai grijulii cu statele membre

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, referindu-se la votul din Parlamentul European în privinţa Poloniei, că instituţiile europene trebuie să fie mai "grijulii" cu statele membre, afirmând că "pedepse care să fie aplicate unor state membre nu ajută coeziunea".

Întrebat în legătură cu votul europarlamentarilor PSD în cazul Poloniei, Dragnea a spus: "Era o decizie foarte grea de luat de către oricine şi fiecare a cântărit-o foarte bine. Până la urmă am înţeles că nu a ieşit votul".

Dragnea a spus că instituţiile europene trebuie să fie "mai grijulii" cu statele membre.

"Eu am un punct de vedere foarte conturat în această privinţă. Se vorbeşte de foarte mult timp şi vedem că au apărut discuţii în cadrul UE, se vorbeşte de un risc de a scădea coeziunea în cadrul UE, în astfel de situaţii eu cred că instituţiile europene trebuie să fie mai grijulii cu statele membre, mai atente cu statele membre, pentru că până la urmă cei mai importanţi sunt cetăţenii europeni care trebuie să simtă că instituţiile Europei în final lucrează pentru ei. Măsuri, pedepse care să fie aplicate unor state membre nu cred că ajută coeziunea. Toţi, eu îmi doresc ca UE să fie mai puternică, mai coezivă şi mai performantă şi să înceapă să aibă o componentă socială mult mai importantă şi să înţeleagă toată lumea că orice politică, orice pachet de politici publice europene trebuie să aibă în centru cetăţeanul. De asta cred că au votat aşa", a adăugat Dragnea.

El a mai spus că România nu are cum să ajungă în situaţia Poloniei şi că nicio ţară nu trebuie să ajungă în situaţia aceasta.

Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie în care se consideră că Polonia încalcă normele statului de drept prin reformele judiciare propuse sau deja aplicate şi care cere aplicarea articolului 7 din Tratatul UE, adică suspendarea dreptului de vot - ultima etapă a procedurii de infringement deja declanşate de Comisia Europeană împotriva Poloniei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta