Dragnea, la Antena 3: Dosarul Belina este o ficțiune, miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

Dragnea, la Antena 3: Dosarul Belina este o ficțiune, miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

Dragnea, la Antena 3: Dosarul Belina este o ficțiune, miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul. Dragnea a fost invitat duminică la Sinteza zilei, de la Antena 3, unde a răspuns la întrebările momentului, respectiv dosarul Belina, chemare la DNA a doi miniștriDragnea a anuntat ca va vota in Camera Deputatilor pentru respingerea solicitarii DNA de a fi permisa inceperea urmaririi penale in cazul Rovana Plumb. „Sa tipe toti, si ambasadele sa tipe, eu voi vota impotriva”, a declarat Dragnea.

Dragnea: „Sunt judecatori din CSM care sunt presati. Inspectia Judiciara este presata. Eu sunt tinta. PSD e tinta. Tariceanu e tinta, Guvernul e tinta. Parlamentul e tinta. Noi n-avem nicio legatura, dar si Parlamentul, si CSM-ul, si Inspectia Judiciara vor ca incet-incet adevarul sa iasa la iveala
Nu cedam, nici macar un pas inapoi. Legile justitiei, asa cum doreste cea mai mare parte din populatie, vor fi aduse in Parlament, dezbatute si adoptate.

 Despre chemarea lui Sevil Shhaideh la DNA

”Mi se pare un al doilea atac violent la guvern, ca e o HG care face parte din categoria celor de la transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituție publică, la Consiliul județean. 

Ieri, am aflat că un mare concern dorește să fac o investiție mare în România și are nevoie de un mare transfer de teren. Dar cine va mai face?”, a spus Liviu Dragnea.

 Despre lacul Belina

”Este vorba de o suprafață de teren plină de bălării, care are și niște bălți. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului la domeniul public al Teleorman. Suprafața aparținea statului și era administrată de Apele Române și a fost trecuta la Consiliul Județean Teleorman și administrată de Consiliul Județean Teleorman”, a spus Dragnea.

 Despre dosar. Dragnea: Am primit mesaje că vor să-mi ia și copilul

”Dosarul este o ficțiune, dar are consecințe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că e PSD”, a spus șeful PSD.

”Am primit tot felul de informații în weekendul ăsta, că vor să ajungă și la fiul meu. Este o luptă între abuz și democrați, între metode de poliție politică și metode democratice”, a zis Dragnea.

Despre ce intenționează să facă

”Este un atac și la Călin Popescu Tăriceanu, la întreaga coaliție până la urmă. 

Acest teren a trecut din domeniul statului în dom public al județului Teleorman. Închirierea la aceste bălți se va încheia, vor venii alții sau tot aceiași”.

Despre declarațiile lui Codrin Ștefănescu

”Nu știu dacă George Maior are gândul ăsta, de a prelua PSD, cum a spus Codrin Ștefănescu. Dacă îl are, înseamnă ca a uitat ce e PSD. PSD e o Românie mai mică, un partid mare, așa ceva nu se poate face”, a spus Dragnea.

 Ce face ca România să fie un stat democratic

”Sunt judecători din CSM care au fost presați să adopte niște hotărțri în CSM, Inspecția judiciară e presată, s-a dorit să fie decapitată, pentru a nu se finaliza raportul. Eu sunt țintă, PSD e țintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e țintă.

Eu nu am nicio treabă cu CSM, Inspecția judiciară sau Tăriceanu”.

Despre legile justiției

”Noi nu cedăm, nici măcar un pas înapoi, cu toate presiunile. Legile justiției vor fi aduse în parlament, dezbătute și aprobate cu consultare serioasă.

În SRI, au fost și poate mai sunt oameni necinstiți, care au fost implicați în aceste culoare ale morții, cele din justiție care duceau la completele morții, expresia aceasta o folosea toată lumea. Asta va controla Comisia de control a SRI”, a adăugat Liviu Dragnea.

Despre o chemare la DNA

”Nu am fost chemat la DNA”, a spus Liviu Dragnea. Întrebat dacă se așteaptă la o citație în acest sens, șeful PSD a răspuns afirmativ.

”Cred că ma vă chema în acest dosar, ar fi fără final”, a spus Dragnea.

Despre relația cu Iohannis

”N-am mai vorbit de nu știu când, de la întâlnirea de la Cotroceni de când l-am sunat și i-am spus pe cine o să propun în locul celor doi miniștri. Eu sper să ajungem la o relație civilizată și firească. Sper, nu sunt sigur că se va întâmpla asta”.

Despre relația PSD-Tudose

”Eu cred că o relație bună, corectă, domnul Tudose e un membru vechi”, a spus Dragnea.

Despre convorbirea cu Viktor Orban

”L-am sunat pe Kelemen Hunor și i-am spus că vreau să vorbesc cu Orban la telefon. M-a sunat înapoi și mi-a spus că putem să vorbim marți. Viktor Orban, un politician cu simțul umorului, foarte deschis. Și am convenit că decât să ne certăm, că putem avea multe interese comune, economice, de strategie, cred că e mai bine să găsim soluții la ce ne interesează. I-am spus că eu consider că e îndreptățită cererea la acel liceu să funcționeze.

Am auzit comentarii că de ce m-am băgat eu în politica externă? Oameni buni, am avut o șansă, de ce să o ratez?”, a răspuns Dragnea.

Despre achiziția de armament

”Am văzut o informație, că eu am trimis pe cineva la o întâlnire cu gigantul Lockheed Martin. Nu am trimis pe nimeni acolo, asta este o mizerie. Nu știu cine a zis, Tăpălagă sau Turturică. Nu cred că sunt mulți oameni cu scaun la cap care pot crede așa ceva.

Sunt mulți oameni care nu doresc ca PSD să aibă o relație bună cu SUA”, susține Liviu Dragnea.

 Liviu Dragnea: Se pare că e încleștarea finală

”Eu cred că sunt șanse foarte mari ca să câștige binele. Dar lupta nu e ușoară, se pare că e încleștarea finală.

Orice ar fi, rămân în picioare și nu în genunchi, partidul la fel. Parlamentul va rămâne stabil”, a continuat Dragnea.

Despre faptul că Ponta îi cere demisia

”Se tot repetă, nu e nimic nou. Nu îmi voi da demisia”.

Ce crede că se va întâmpla săptămâna viitoare

”Totul depinde de ziua câd va fi prezentat raportul Inspecției judiciare. Eu cred că toată această nebunie va înceta când va fi prezent acel raport”, a încheiat Liviu Dragnea.

Declaratii Liviu Dragnea:

(Mircea Badea: Aveti grija ca tot ce spuneti ar putea fi folosit impotriva dvs) Dragnea: Marea problema e ca si ce nu spun se va folosi impotriva mea

(Mihai Gadea: Cum comentati actiunea DNA de saptamana trecuta?) Un atac violent la o alta putere a statului, un atac violent la Guvern. Vorbim de o HG, una din cele cateva sute, poate chiar cateva mii privind transferul unei proprietati de la public la public, deci nu catre privat

Un mare concern, cel mai mare din lume, vrea sa vina sa investeasca in Roamania, si are nevoie de 80-100 de hectare. Credeti ca mai poate semna cineva din Guvern ceva?

Acolo este vorba de o suprafata de teren - din ce am studiat, din ce am vazut - plina de balarii si de betoane, pe care noi le stim de copii, care contine si niste balti. Aceasta proprietate a fost transferata din domeniul public al statului, de la Apele Romane, la Consiliul Judetean Teleorman

Toate baltile din Romania, 99%, sunt inchiriate la firme private, pentru a le exploata piscicol si asa o sa fie si dupa aia

Pentru ca ar trebui anchetate miile de inchirieri pentru toate baltile din Romania

Acum sunt mai multe firme care au inchiriat in acea zona

Dosarul este o fictiune. Sigur, are consecinte reale. Cu doua ministre anchetate

Cred ca miza nici nu mai sunt eu. Cred ca miza este PSD-ul

Cred ca tot ce a aparut in ultima perioada, dezvaluiri, dezvaluiri de presiuni, discutia tot mai acuta
provoaca foarte mare agitatie si foarte mare teama si provoaca si aceasta reactie

De a preveni un eventual raport rau, pentru ca nu am mai vazut pana acum actiuni la DNA

(Gadea: S-a acreditat ideea ca ati vrut lacul Belina pentru a pescui dvs acolo) Acolo pescuiesc multi oameni. (Badea: Pot sa ma duc si eu sa pescuiesc?) Sigur ca da. Te duci si pescuiesti.

De altfel, eu am pescuit pe multe locuri in tara asta, pe multe balti. Ce fac, ii iau pe toti care au fost in acelasi loc la pescuit.

Nu vor sa se limiteze la mine, vor sa-mi ia si copilul, vor sa-l

Noi suntem in situatia in care Este o lupta intre abuz si democratie

Am incurajat pe toata lumea sa rupa aceasta frica, aceasta teroare.

Noi tot ce facem este sa marim mijloacele parlamentare si comisiilor de ancheta. Parlamentul este cea mai legitima institutie a Romaniei.

Ultimele sondaje pe care le-am vazut, spun cu parere de rau,
si lupta anticoruptie a ajuns pe locul 10

Au inteles ca nu e asa de mare dimensiunea despre care au tot spus de ani de zile si ca aceasta actiune sa se duca prin mijloace abuzive.

Oamenii au inteles ca nu e asa de mare dimensiunea despre care au tot spus de ani de zile si ca aceasta actiune sa se duca prin mijloace abuzive.

(Codrin Stefanescu a vorbit despre un plan al lui Maior de eliminare a dvs si preluare a PSD, asa este?) Eu nu stiu daca George Maior are gandul asta, ca daca l-ar avea cred ca a uitat ce este PSD-ul. Este un partid mare, solid. Habar n-am, poate sunt inventii.

Codrin este un om curat, care nu face compromisuri, care spune ce crede cu tarie si care tine la acest partid.

 Sunt judecatori din CSM care sunt presati. Inspectia Judiciara este presata. Eu sunt tinta. PSD e tinta. Tariceanu e tinta, Guvernul e tinta. Parlamentul e tinta. Noi n-avem nicio legatura, dar si Parlamentul, si CSM-ul, si Inspectia Judiciara vor ca incet-incet adevarul sa iasa la iveala

Nu cedam, nici macar un pas inapoi. Legile justitiei, asa cum doreste cea mai mare parte din populatie, vor fi aduse in Parlament, dezbatute si adoptate. 

(Ati fost chemat la DNA?) Nu. (Va asteptati sa va cheme?) Pai sigur, nu cred ca nu ma cheama, ar fi fara final, nu?

(Cum se va desfasura votul in Parlament pentru ridicarea imunitatii Rovanei Plumb?) Sa voteze asa cum le dicteaza constiinta, sa se uita si ei in acest dosar si sa voteze cum cred ei

Eu voi vota impotriva ridicarii imunitatii, pentru ca, v-am spus, consider ca dosarul este o fictiune

Sunt doi ministri foarte, foarte importanti, unul la Fonduri Europene si celalalt la Dezvoltare. Peste o saptamana o sa vina sa ne mai ia doi, si ne trezim ne face DNA Guvernul

Eu unul voi vota impotriva, sa spun de pe acum, n-au decat sa tipe toti. Am dreptul acesta constitutional sa votez asa cum doresc eu si imi voi exercita acest drept.

Intrebat daca exista institutii care au nesocotit decizii ale Curtii Constitutionale: DNA si Parchetul General. Maine dimineata o sa ma intalnesc cu domnul Tariceanu, sa vedem cum putem face pentru a sesiza din nou CCR.

Intrebat ce relatie are cu presedintele Iohannis: N-am mai vorbit de nu stiu cand, din ziua cand l-am sunat sa ii spun pe cine o sa propun, cei doi ministri. In contnuare sper sa ajungem la o relatie civilizata. I-am spus "Nu mi se pare firesc sa aflati din presa." Si am mai discutat dupa ceremonie, in anticamera, printre altele, despre vizita in America a lui Mihai Fifor. I-am spus punctul meu de vedere, ca relatia cu Statele Unite este foarte importanta, noi am alocat 2% la aparare.

Intrebare: Sunteti de acord cu prezenta lui Cristian Burci in preajma delegatiei ministrului Apararii?

Liviu Dragnea: Eu nu stiu sa fi fost in delegatie sau in preajma delegatiei.

Despre discutia telefonica cu Viktor Orban: I-am spus ca decat sa ne certam intre noi ca tari de ani de zile... Putem avea foarte multe interese comune, si economice, si de strategie, cred ca putem sa gasim solutii comune pentru viitor.

Dragnea: Va pleca o delegatie in Ucraina pentru a discuta cu presedintele Ucrainei. Etnicii romani de acolo trebuie sa vada ca nu sunt parasiti.

Se pare ca e inclestarea finala, cred ca raul va fi invins pana la urma. Sper ca binele va invinge si vom avea in Romania un stat de drept, nu un stat de drepti.

Totul depinde de ziua in care apare raportul Inspectiei Judiciare.





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu