Dragnea: La Camera Deputaților procedurile nu sunt blocate, vor fi reluate săptămâna viitoare

Dragnea: La Camera Deputaților procedurile nu sunt blocate, vor fi reluate săptămâna viitoare

Președintele PSD Liviu Dragnea, a declarat joi, la Slatina, că președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a "ales să se lege de niște chichițe procedurale care sunt discutabile", iar procedurile pentru vacantarea funcției de președinte al Camerei vor fi reluate săptămâna viitoare.

Dragnea a subliniat că funcția de președinte al Camerei Deputaților este una politică, obținută la propunerea unui partid, și nu ocupată prin concurs.

"Fiecare om, cel puțin peste 18 ani când devine major în acte, alege singur, decide singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil. (...) Acel domn a fost exclus din PSD aproape cu unanimitate și spun aproape cu unanimitate pentru că eu nu am participat la această decizie având inițial altă propunere și anume retragerea sprijinului politic. (...) Odată ce a fost luată decizia privind excluderea, președintele Camerei Deputaților acum este un om fără de partid. Președinția Camerei Deputaților nu este o funcție administrativă sau o funcție care se ocupă prin concurs. Este o funcție 100% politică, cel care ocupă funcția de președinte al Camerei Deputaților este propus de către un partid (...). În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat acel om trebuia să își prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de niște chichițe procedurale care sunt discutabile, procedurile sunt sigur că se vor relua în săptămâna viitoare", a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că nu știe dacă este necesară schimbarea regulamentului Camerei Deputaților, însă după vacantarea funcției de președinte al Camerei, PSD va face "imediat" o propunere.

"În ceea ce privește viitorul președinte al Camerei Deputaților, prima condiție care trebuie îndeplinită e să avem un fost președinte. În momentul în care locul acela va deveni vacant, PSD va face o propunere prin vocea mea. Până atunci noi nu vrem să vânturăm nume, mai este un personaj care acum candidează la Primăria Bucureștiului care se lăuda prin țări străine că este 'the prime minister to be elected', adică tot spunea la toată lumea că el o să fie prim-ministru. Să rămână locul vacant și PSD imediat va face o propunere care va fi și votată", a afirmat Dragnea.

Liderul social-democrat a reafirmat că prioritatea partidului este acum campania electorală pentru alegerile locale și câștigarea acestora. "Domnul Neacșu a spus un lucru foarte important, care este real: principala noastră preocupare nu este când se va elibera locul de la Cameră, se va întâmpla prin procedurile parlamentare, de exemplu noi astăzi suntem prezenți aici pentru a ne susține candidații. Preocuparea oficială începând de mâine și prioritatea zero va fi campania electorală și câștigarea alegerilor locale. Nu tot partidul își va concentra energiile cum să îl convingă pe un om că există o limită a penibilului de care nu trebuie să treacă. Se va întâmpla după părerea mea cât de curând la Camera Deputaților, procedurile nu-s blocate, ele vor fi reluate săptămâna viitoare, de luni începând", a conchis Dragnea.

AGERPRES / (A, autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…