Dragnea la DNA: Am fost chemat pentru a mi se aduce la cunoştinţă că s-a aprobat să primesc dosarul în format electronic

Dragnea la DNA: Am fost chemat pentru a mi se aduce la cunoştinţă că s-a aprobat să primesc dosarul în format electronic

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a aprobat să primească în format electronic o copie a dosarului în care este cercetat.

"Am fost chemat în acelaşi dosar în care am fost chemat şi ultima dată când ne-am văzut aici, ca să mi se aducă la cunoştinţă că mi s-a aprobat cererea, care iniţial fusese respinsă, de a mi se pune la dispoziţie dosarul scanat, adică pe suport electronic", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă crede că este o coincidenţă faptul că a fost citat la DNA în ziua în care preşedintele Iohannis a solicitat demisia premierului Dăncilă, preşedintele PSD a răspuns: "Eu cred că şi dumneavoastră şi eu credem că a fost o coincidenţă".

El a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că se va prevala în continuare de dreptul la tăcere în dosarul "Tel Drum".

Întrebat de ce nu a mai beneficiat de protecţia jandarmilor la sosirea şi la plecarea de la sediul central al DNA, liderul PSD a răspuns: "Eu nu am decis niciodată să fiu cu jandarmi sau fără jandarmi, pentru că nu eu conduc Ministerul de Interne".

Liviu Dragnea susţinea, pe 5 februarie, că "în mod intenţionat" se doreşte să nu aibă acces la dosarul "Tel Drum", pentru a nu putea să îşi facă apărarea aşa cum trebuie.

Întrebat dacă i s-a spus motivul pentru care DNA a refuzat să-i dea dosarul în format electronic, Dragnea a precizat: "Nu, pur şi simplu aşa e decizia".

"Şi am înţeles, sper să nu greşesc, că a ieşit DNA-ul cu un anunţ - costă 10.000 (n.r. - lei). Este foarte curioasă aritmetica, eu pentru 18 volume am plătit 6.000 şi ceva de lei. Pentru restul, până la aproape 300, oricine poate să facă o socoteală simplă - ne duce la vreo 100.000 de lei. Nu ştiu în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic. Acum încerc să înţeleg sau încep să înţeleg că de fapt DNA-ul este o instituţie care vrea să facă venituri. Eu ştiu că are un buget suficient şi a avut un buget în fiecare an. După părerea mea, am scris-o şi în plângerea depusă la DNA, în mod intenţionat se doreşte să nu am acces la dosar şi să nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie, ceea ce n-ar fi o mare noutate", a susţinut liderul social-democrat.

Anterior, preşedintele PSD a anunţat că a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pe motiv că procurorii au refuzat să îi pună la dispoziţie în format electronic o copie a dosarului în care este anchetat.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...