Dragnea: La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistie

Dragnea: La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistie

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că, "la un moment dat", în România ar trebui adoptat un act normativ referitor la amnistie, invocând condamnările "date pe probe falsificate" şi în baza unor "probe administrate ilegal".

"La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistie. Nu ştiu când. Peste un an, peste doi, când vor dori Parlamentul sau Guvernul. Pentru că nu mai vorbim de alte abuzuri. Miile de magistraţi cărora li s-au făcut dosare penale, credeţi că ei au judecat sau judecă doar după propria conştiinţă şi doar după probe, dincolo de orice îndoială rezonabilă? Eu cred că nu", a spus el, pentru România Tv.

Întrebat dacă îşi doreşte ca un astfel de act normativ să fie dat în timpul guvernării PSD, Dragnea a replicat că acest lucru este la latitudinea partidului, a coaliţiei şi a Guvernului.

"Nu ştiu, când consideră partidul, când consideră coaliţia, când consideră Guvernul că ar trebui dată şi prin ce modalitate. S-a tot vorbit că vreau eu, neapărat, pentru mine. Nu, nu pentru mine vreau. Dacă e doar pentru mine, să dea o amnistie în care să mă excludă pe mine. Dar răspunsurile la nişte întrebări dureroase încă nu sunt date. Ce se întâmplă cu condamnările care au fost date pe probe falsificate? Oameni care stau în puşcărie, nevinovaţi, pe baza unor probe administrate ilegal? Ce se întâmplă cu toate dosarele şi procesele şi sentinţele date în baza protocoalelor secrete, care nu sunt legale şi nu sunt constituţionale?", a arătat liderul social-democraţilor.

Întrebat cine ar trebui să deschidă o astfel de discuţie, Dragnea a replicat că ar putea fi Ministerul Justiţiei sau Parlamentul.

"Nu ştiu. Cred că ar trebui Ministerul Justiţiei, poate. Parlamentul... Mai mulţi...", a spus el. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...