Dragnea: Preşedintele să aibă 'măcar o consultare' cu Guvernul şi Parlamentul înaintea unui Consiliu European

Dragnea: Preşedintele să aibă 'măcar o consultare' cu Guvernul şi Parlamentul înaintea unui Consiliu European

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, consideră că şeful statului ar trebui să aibă "măcar o consultare" cu Guvernul şi Parlamentul înaintea reuniunilor Consiliului European şi l-a calificat în context pe Klaus Iohannis ca fiind "un fel de lup moralist".

Dragnea a argumentat că la reuniunile Consiliului European se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele în zona parlamentară.

"Noi stăm tot timpul şi preşedintele merge tot timpul la astfel de întâlniri, iar noi încercăm să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi extrasenzoriale - domnule, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, poate reuşim să aflăm cam ce gândeşte, că poate se întoarce şi noi trebuie să luăm nişte decizii şi nu ştim, că nici după ce se întoarce nu aflăm. Este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei respective este prea mult, ar trebui măcar o consultare. (...) Atunci e bine să te consulţi cu un guvern, cu un parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva sau dacă mergi să nu vorbeşti, atunci este de înţeles', a declarat Dragnea la Parlament, întrebat dacă şeful statului ar trebui să ceară mandat înaintea reuniunilor Consiliului European.

Potrivit acestuia, niciun om, indiferent de capacitatea sa, "nu le poate şti pe toate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…