Dragnea: Preşedintele să aibă 'măcar o consultare' cu Guvernul şi Parlamentul înaintea unui Consiliu European

Dragnea: Preşedintele să aibă 'măcar o consultare' cu Guvernul şi Parlamentul înaintea unui Consiliu European

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, consideră că şeful statului ar trebui să aibă "măcar o consultare" cu Guvernul şi Parlamentul înaintea reuniunilor Consiliului European şi l-a calificat în context pe Klaus Iohannis ca fiind "un fel de lup moralist".

Dragnea a argumentat că la reuniunile Consiliului European se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele în zona parlamentară.

"Noi stăm tot timpul şi preşedintele merge tot timpul la astfel de întâlniri, iar noi încercăm să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi extrasenzoriale - domnule, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, poate reuşim să aflăm cam ce gândeşte, că poate se întoarce şi noi trebuie să luăm nişte decizii şi nu ştim, că nici după ce se întoarce nu aflăm. Este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei respective este prea mult, ar trebui măcar o consultare. (...) Atunci e bine să te consulţi cu un guvern, cu un parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva sau dacă mergi să nu vorbeşti, atunci este de înţeles', a declarat Dragnea la Parlament, întrebat dacă şeful statului ar trebui să ceară mandat înaintea reuniunilor Consiliului European.

Potrivit acestuia, niciun om, indiferent de capacitatea sa, "nu le poate şti pe toate". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…