Dragnea: Probabil și în 2019, tot o persoană care a fost autoritate locală va ajunge președintele României

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, este de părere că, în 2019, va ajunge președinte al României o persoană care a fost aleasă anterior ca autoritate locală.

"Eu am fost ales local, domnul prim-ministru a fost ales local, președintele Românei a fost ales local și, probabil, și în 2019 tot o autoritate care a fost aleasă local va fi ales președinte. Aceasta spune ceva. Administrația locală este sistemul public care e cel mai apropiat de oameni. Astea creează avantaje pentru toți aleșii locali, care sunt mult mai ancorați în realitate și nu vin la București să vorbească discuții. În fiecare zi, alesul local este oprit pe stradă, tras de mânecă de către cetățeni, care au probleme concrete, zilnice și pe care trebuie să le rezolvăm", a precizat el, marți, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

El a precizat că mulți ani de-a rândul autoritățile centrale "au ținut la București tot pachetul de decizii". În acest sens, a adăugat el, în perioada 1996 — 2000, președintele de CJ sau primarul nu aveau "aproape niciun fel de pârghii" administrative sau financiare.

"Încet-încet, într-un proces care nu a fost ușor, o parte dintre noi am negociat cu Guvernul, am cerut sprijinul instituțiilor europene de la Strasbourg, Bruxelles, și a început să apară o relansare, care să se apropie de descentralizare. (...) În 2003 și 2004 a avut loc prima deschidere, s-a continuat, dar nu cu foarte mare curaj", a arătat Dragnea.

În contextul în care, în cadrul adunării urmează să fie ales președintele UNCJR, Liviu Dragnea a remarcat prezența la reuniune a numeroși președinți noi de consilii județene. "Este un schimb de generații. Înțeleg și de ce va fi din nou reales Marian (Oprișan — n.r.) astăzi, pentru a fi o punte între generații, dar și pentru a păstra o experiență în ceea ce privește continuarea lobby-ului — ca să nu zic altfel — pentru realizarea și adoptarea unor legi importante pentru administrația locală", a spus Dragnea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici