Dragnea s-a ÎNCHINAT la UDMR! El a promis desființarea Departamentului Centenar în schimbul voturilor pentru Guvernul Tudose. Și s-a ținut de cuvânt!

Dragnea s-a ÎNCHINAT la UDMR! El a promis desființarea Departamentului Centenar în schimbul voturilor pentru Guvernul Tudose. Și s-a ținut de cuvânt!

Dragnea s-a închinat la UDMR! El a promis desființarea Departamentului Centenar în schimbul voturilor pentru Guvernul Tudose. Și s-a ținut de cuvânt! Departamentul Centenar din subordinea primului ministru a fost desființat prin ordonanță de urgență și trecut în subordinea ministerului Culturii, ca o simplă direcție! Adăugați la asta că la conducerea ministerului Culturii se află fostul redactor-șef de la Can-can!

 „Activitățile şi atribuțiile concrete ale Departamentului Centenar se vor regăsi în sfera de competență a Ministerului Culturii şi Identității Naționale, care urmează să asigure coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acțiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial.”, scrie în ordonanța de desființare a Departamentului Centenar.

Fără să se țină seama că mai e nici o jumătate de an până în 2018 în ordonanță se prevede ca, în termen de 30 de zile de la data intrării acesteia în vigoare, Ministerul Culturii să propună Guvernului un proiect de HG pentru organizarea și funcționarea acestei direcții, conform prevederilor ordonanței.

Desființarea acestui Departament din subordinea primului ministru și trecerea sa în subordinea unui minister nu face altceva decât să minimalizeze Centenarul Marii Uniri.

Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire

Departamentul CENTENAR avea ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii şi organizării manifestărilor Centenarului României (1918-2018) şi Primului Război Mondial, și a fost înființat în iulie 2016 de Guvernul Cioloș.

Potrivit documentului de înființare, „departamentul, printre altele, supune spre aprobare prim-ministrului, prin decizie, pe baza propunerilor formulate de ministerele şi autorităţile publice implicate, manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, realizează dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea Centenarului României României şi a Primului Război Mondial, coordonează desfăşurarea în mod unitar, la nivel naţional, a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial şi elaborează opinii şi informează Guvernul cu privire la acţiunile şi manifestările dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

De asemenea, Departamentul CENTENAR elaborează documente, analize, rapoarte şi sinteze dedicate aniversării, pe care le pune la dispoziţia prim-ministrului sau instituţiilor implicate, după caz, fundamentează oportunitatea şi propune prim-ministrului participarea, reprezentarea sau transmiterea de mesaje la manifestările naţionale şi internaţionale dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, centralizează datele despre derularea activităţilor dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, întocmeşte şi prezintă proiecte de mesaje sau declaraţii aferente aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial şi stabileşte şi instituie măsurile de comunicare publică şi identitate vizuală pentru aceste acţiuni şi manifestări.”

''Departamentul va colabora strâns cu ministerele şi cu autorităţile publice implicate în punerea în aplicare a aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, cu alte instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale'', se mai arată în document.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA