Dragnea spune că a fost sunat de Cioloș înainte de nominalizarea lui Dragoș Tudorache la MAI

Dragnea spune că a fost sunat de Cioloș înainte de nominalizarea lui Dragoș Tudorache la MAI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a fost sunat de premierul Dacian Cioloș, marți dimineață, înainte de nominalizarea lui Dragoș Tudorache la Interne, iar în timpul convorbirii i-a transmis șefului Guvernului că există temeri "din partea multora" cu privire la imparțialitatea acestui ministru.

"Am fost sunat azi dimineață de prim-ministrul Cioloș, care mi-a spus că la ora 10,00 urmează să facă nominalizarea și a considerat normal să nu aflu din presă. Eu i-am zis că există suspiciuni, nu neapărat din partea mea, dar vorbe în piață, că este foarte apropiat de liberali. I-am spus că, din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este ca acest ministru să arate că este independent de politică. Pentru că toată lumea se gândește la Ministerul de Interne în această perioadă ca cel care, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, asigură organizarea alegerilor. De asemenea, asigură paza și buna desfășurare a procesului electoral. Există temeri, întemeiate sau nu, din partea multora, în ceea ce privește imparțialitatea acestui domn ministru. Premierul mi-a spus că propune să ceară fiecărui partid să nominalizeze un consilier, din partea fiecărui partid, să fie consilieri ai ministrului, ca să se asigure că totul e în regulă. Noi nu trimitem paznici la miniștrii din actualul Cabinet. Trebuie să respecte legea, Constituția și fișa postului. Dacă va începe să aibă acțiuni care nu sunt în regulă sau dacă împreună cu prefecții va încerca să influențeze sau să intimideze într-un fel sau altul, o să reacționăm foarte dur", a spus Dragnea.

Declarația a fost făcută la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde s-a desfășurat primul termen al procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia