Dragnea spune că decizia în cazul doctoratului lui Ponta este discutabilă

Dragnea spune că decizia în cazul doctoratului lui Ponta este discutabilă

Decizia CNATDCU privind doctoratul lui Victor Ponta este una discutabilă, a declarat joi președintele partidului, Liviu Dragnea, amintind că în acest caz a mai existat o decizie conform căreia teza nu este un plagiat.

"Din câte mi-aduc aminte, acum câțiva ani tot oficială a fost decizia comisiei respective. Până la urmă, care e decizia bună? Eu sunt destul de circumspect în cazul ăsta. Știu că e obsesie de patru ani de zile pentru anumiți cetățeni și instituții din țara asta în legătură cu teza lui Victor Ponta. Atunci, o comisie a spus că această teză nu este cazul de plagiat, eu știu că a fost și un proces în instanță câștigat de Victor. Am înțeles că aceasta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui guvern. Cred că e o 'veste bună' pentru mulți oameni, până la urmă, m-au sunat câțiva fermieri care mi-au spus că acum, după ce "s-a 'dovedit" acest plagiat, nici nu mai au nevoie de subvenții, câțiva transportatori care mi-au spus că nu mai au nevoie de autostrăzi, nici de drumuri, este o mare veselie în țară. Din punctul meu de vedere și al partidului, această hotărâre a comisiei este discutabilă, pentru că aceeași comisie în altă componență a luat altă decizie. Probabil că Victor Ponta va contesta. Dar nu cred că aceasta era principala preocupare a unui guvern tehnocrat", a declarat Dragnea la Târgoviște, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Național al PSD.

El crede că Victor Ponta va contesta decizia CNATDCU.

"Nu mai știu să fie un caz în care să fie atâta încrâncenare, când o comisie a decis într-un caz sau altul, după care s-a reluat speța. Îmi aduc aminte că avem situația Olguței Vasilescu, în care, tot așa, o comisie a decis că este plagiat, iar instanța a spus că nu. Eu nu cred că va fi o decizie a instanței în privința lui Victor, dar, dacă ajungem în situația aia, o să vedem atunci. Eu îmi doresc din toată inima ca Victor să fie candidat pentru alegerile parlamentare, pentru că are de treabă și până la alegeri, și după alegeri", a adăugat președintele PSD.

El a arătat că tema plagiatului nu este una minoră, dar aceasta intră în derizoriu când "se joacă alba — neagra cu decizia acestei comisii": "Dacă era doar o singură decizie, prima decizie era de plagiat, nimeni nu mai avea de comentat. Vorbim de decizia finală. (...)"

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis joi să retragă titlul de doctorat al fostului premier Victor Ponta.

"Au analizat sesizarea de plagiat în ceea ce privește teza domnului Victor Viorel Ponta, intitulată 'Curtea Penală Internațională'. Comisia de lucru a recomandat CNATDCU că teza de doctorat nu respectă standardele de etică a cercetării științifice și propune retragerea titlului de doctor în drept în baza articolului 170 din Legea 1 din 2011. Consiliul a luat în discuție această propunere, a avut cvorum, din 47 de membri au fost 35 prezenți. Au votat pentru 34 și a fost o abținere", a anunțat președintele CNATDCU, Viorel Barbu, într-o conferință de presă.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”