Dragnea spune că e posibil ca prefecții să fie numiți politic

Dragnea spune că e posibil ca prefecții să fie numiți politic

Președintele PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, admite că s-ar putea schimba legislația astfel încât prefecții să fie numiți politic, respectiv să fie membri de partid.

"După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum și în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administrației locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcționari publici, dar de fapt sunt puși politic", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă dorește să schimbe legislația ca prefecții să fie numiți politic, să fie membri de partid.

Pe de altă parte, el i-a adresat un apel ministrului de Finanțe să facă o anchetă asupra rectificării bugetare.

"Îl rog pe domnul ministru de Finanțe, domnul Ștefan Viorel, dacă e nevoie de sprijin de la Parlament facem și asta, să demareze urgent o verificare, cercetare, anchetă foarte dură internă să vedem cum s-a ajuns în situația în care ei au avut o rectificare pozitivă, spunând că vor avea venituri suplimentare la buget. În schimb, se pare că au încasat cu mai puțin de 10 miliarde. Asta e ceva foarte grav și pentru asta trebuie să dea socoteală și premierul, și ministrul de Finanțe. Și îl rog pe domnul Viorel Ștefan să verifice urgent lucrul ăsta, pentru că nu ne jucăm cu bugetul țării. (...) Acum se lucrează la fila de buget pentru fiecare minister", a mai declarat liderul PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani