Dragnea: Știam de acum o săptămână - zece zile că președintele are de gând să anunțe organizarea unui referendum

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, a afirmat luni că știa încă de acum o săptămână - zece zile că președintele Klaus Iohannis are de gând să anunțe organizarea unui referendum, același lucru fiind cunoscut și de premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Dragnea, președintele 'a încălcat legea', pentru că a participat la 'un miting neautorizat'.

"Președintele a depus un jurământ. Aseară, președintele Iohannis a instigat. (...) Aseară, și-a încălcat jurământul, deci nu mai are nicio limită", a afirmat liderul PSD la România TV.

El a precizat că a aflat duminică, la întoarcerea din SUA, că se va organiza un miting la care va participa președintele Iohannis.

"Nu era o noutate. Știam de exemplu, de acum o săptămână — zece zile, că președintele are de gând să anunțe organizarea unui referendum. Știam asta. Ăsta a și fost scenariul, de-aia a și făcut acel spectacol neconstituțional la Guvern, când s-a dus brusc peste prim-ministrul pentru a crea foarte multă discuție și vizibilitate pe tema grațierii, pentru a putea spune în această seară că această temă a devenit de interes național pentru a se lega pentru organizarea unui referendum. (...) Da, și eu și primul ministru știam de acest lucru. Este în logica unui om politic care a scăzut în sondaje, care a făcut foarte multe greșeli, om politic care a pierdut alegerile, pentru că a fost vârf de lance și pentru PNL și pentru USR, și vrea să resusciteze într-un mod total greșit și riscant pentru România niște foști susținători, alegând o cale care nu este corectă și cinstită", a declarat Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…