Dragnea: Sunt de acord cu declarația ambasadorului SUA; azi eliminăm definiția defăimării sociale

Dragnea: Sunt de acord cu declarația ambasadorului SUA; azi eliminăm definiția defăimării sociale

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se declară de acord cu afirmațiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, pe marginea proiectului legii toleranței și anunță că, printr-un amendament, definiția defăimării sociale va fi total eliminată.

"Am văzut reacția ambasadorului SUA. Sunt total de acord cu declarația și cu afirmațiile dumnealui, și eu și PSD-ul susținem libertatea de exprimare. Am anunțat deja de aseară, public, că, mai ales după noile amendamente pe care le voi depune astăzi, această lege nu va mai putea fi înțeleasă greșit. Scopul inițial al legii, care este o dorință la care nu renunț, este de a promova toleranța și demnitatea umană prin sistemul educațional și prin administrație. Este o lege care nu e coercitivă. Azi voi scoate din lege și definiția defăimării sociale. Deja au fost scoase amenzile, azi eliminăm complet articolul, pentru ca nicio virgulă să nu mai poată fi folosită de cei care au manipulat pentru a deturna atenția de la scopul esențial al legii. România este o țară care are nevoie în continuare de toleranță", a declarat Dragnea, luni, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD.

Întrebat cu ce va fi înlocuită definiția defăimării sociale, Dragnea a spus: "cu nimic", el precizând că, de fapt, este vorba despre definirea "toleranței umane". El a reafirmat că atât copiii, cât și funcționarii publici "trebuie educați" în ceea ce privește toleranța umană.

"În continuare se poate înjura la televizor, se poate înjura pe Facebook, se poate înjura pe orice sistem de comunicare. Ideea de a promova toleranța prin educație este o idee pe care o susțin și pe care vreau să o promovez în continuare. Nu afectez prin nicio acțiune de-a mea libertatea de exprimare. (...) Prin amendamentele adoptate săptămâna trecută de Comisia juridică (a Camerei Deputaților — n.r.) amenzile au fost scoase. O să scoatem complet articolul pentru a nu mai exista confuzii. (...) Nu e vorba de un semn de întrebare, eu am afirmat foarte clar că sunt de acord cu aceste afirmații, adică noi nu am intenționat să limităm libertatea de expresie. Și, pentru a nu mai fi niciun dubiu, amendamentele de astăzi vor clarifica legea", a explicat președintele PSD.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a afirmat luni, într-o declarație transmisă AGERPRES , referindu-se la proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, că protejarea libertății de exprimare este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase.

''Referitor la proiectul legislativ cu titlul 'Proiect de Lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup', politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea și ura, dar în același timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu prețul libertății de exprimare. Așa cum a declarat președintele Obama: 'Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranței care se ridică împreună împotriva bigotismului...'''', subliniază Hans Klemm.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

3 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”