Dragnea: Toader să ceară să i se transmită dacă cei care au vizitat arhiva SIPA aveau certificate ORNISS

Dragnea: Toader să ceară să i se transmită dacă cei care au vizitat arhiva SIPA aveau certificate ORNISS

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, i-a cerut marți ministrului Justiției, Tudorel Toader, să solicite șefului ORNISS să îi transmită dacă toate persoanele care au vizitat arhivele SIPA aveau certificate de acces la informații clasificate.

Dragnea a menționat că a avut zilele trecute o discuție de cinci minute cu ministrul Justiției, discuție care nu a făcut parte din evaluarea pe care o face miniștrilor Cabinetului Grindeanu.

"A venit să mă întrebe cum să facem cu calendarul proiectelor de legi pe care intenționează să le trimită la Parlament, restul de legi pentru Justiție, și eu i-am spus că noi suntem aici, deci oricând suntem dispuși și le așteptăm. Nu vreau să mă pronunț acum (dacă este mulțumit de activitatea ministrului Justiției — n.r.). Apropo, dacă tot vorbim de ministrul Justiției, cred că domnul ministru ar trebui să ceară, pentru că este cel mai îndrituit, să ceară directorului ORNIS, cred că așa este titulatura, să i se transmită dacă toate persoanele care au apărut în acele procese-verbale că au vizitat arhiva SIPA aveau certificat de acces la informații clasificate ca și secrete de stat, pentru că este important să știm dacă toți cei care au intrat acolo aveau certificat de acces la informații clasificate ca secret de stat. Dacă nu o va face domnul ministru, o să o fac eu, dar poate și această cerere publică este luată în seamă", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

În altă ordine de idei, Liviu Dragnea a susținut că evaluarea miniștrilor Guvernului Grindeanu continuă și este posibil ca ele să fie finalizate săptămâna viitoare.

"Au fost evaluați o parte dintre ei, urmează alții, sunt în contact permanent cu domnul Tăriceanu. Numai după ce finalizăm toată analiza atunci putem avea o discuție serioasă (dacă este cazul să se facă remaniere — n.r.) și care să fie făcută publică, discuție care să fie continuată în interiorul partidelor — ALDE și PSD", a menționat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa