Dragnea va fi DETONAT! A construit un SISTEM MAFIOT!

Dragnea va fi DETONAT! A construit un SISTEM MAFIOT!

Dragnea va fi detonat! Cică e groasă rău de tot! Și chiar a avut protecție de la Servicii! Totul a pornit de la niște percheziții și audieri din 2014. Fișcuci, care de atunci a început să cam iasă pe repede-nainte din combinații, a rămas cu „branulele” pe el. Dosarul respectiv, care viza niște exporturi și importuri fictive din Bulgaria, a rămas deschis la DNA. Care a mers, ușor-ușor, pe întreaga schemă. Inclusiv la schema cu porcii. Care, ce să vezi, a avut loc tot în 2014. Așa au dat de Dragne, Ilie Liviu Dragne (născut în 1968 în comuna natală a lui Liviu Dragnea, ce nimereală). S-a descoperit că ăla, care dăduse 800.000 de lei noi și cumpărase combinatul de porci de la TelDrum, la doar câteva luni a vândut combinatul cu doar 450 lei, tot noi, băiatului lui Dragnea. Când l-au studiat pe Dragne, băieții au descoperit că ăla locuia într-un bloc amărât din București, în Sectorul 3. Și tot la adresa aia era trecută și firma care deținea combinatul.

Ilie Liviu Dragne mai deține acum acțiuni la firmele Zooveg 2010 SRL, Interfrigo Logistics SRL, S&P Investment Management SRL și Solartech RVC SRL.

Noi zicem, că așa ne spun și nouă prietenii, să așteptați noi dezvăluiri. Până la marea detonare...

Procurorii DNA au dispus joi 25 septembrie 2014 începerea urmării penale împotriva lui Marian Fișcuci, administrator al SC Proinvest SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și Florinel Marinaș, cumnatul lui Dragnea, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2012 — 2014, Marian Fișcuci, prin SC Proinvest SRL, a achiziționat din spațiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor — firme românești.

În acest lanț economico-financiar, a introdus o verigă fictivă, și anume, firma bulgărească Fan Speed Nikopole, căreia îi erau livrate utilajele agricole iar aceasta le livra beneficiarilor finali din România.

Ca mod de operare, inițial se identificau beneficiarii, firme românești, și se perfectau înțelegeri cu administratorii acestor societăți, interesate în achiziționarea de utilaje agricole, promițându-li-se vânzarea unor astfel de utilaje, procurate preponderent din Germania și Franța, prin intermediul SC Proinvest SRL, care este și dealerul autorizat al firmelor producătoare.

După identificarea firmelor interesate, care erau și beneficiari finali, utilajele erau achiziționate din statele menționate și transportate și apoi depozitate la sediul SC Proinvest SRL.

Dacă la momentul aducerii utilajelor agricole în România, fiind vorba de achizițiile intracomunitare, s-ar fi procedat direct la revânzarea acestora către firmele românești, destinatarii finali, tranzacția comercială ar fi fost generatoare a obligației de plată a TVA.

Procurorii susțin că schema infracțională de eludare a obligațiilor fiscale s-a realizat pe următorul circuit: SC Proinvest SRL Alexandria, controlată de Marian Fișcuci, realiza o vânzare fictivă (tranzacție intracomunitară) către firma Fan Speed Nikopole, controlată de deputatul Adrian Simionescu și Florinel Marinaș (operațiune scutită de TVA), după care agentul economic din Bulgaria proceda la revânzarea utilajelor către clienții din România, identificați anterior și cu care se negociase deja vânzarea utilajelor, încă de când acestea erau proprietatea Proinvest SRL sau urmau să devină proprietatea acesteia.

În cadrul acestei operațiuni comerciale fictive, utilajele erau transportate de la sediul SC Proinvest SRL Alexandria pe teritoriul Bulgariei, ulterior fiind reintroduse în România și livrate beneficiarului final.

Tranzacțiile realizate cu firma din Bulgaria nu aveau un scop economic real, fiind efectuate exclusiv pentru a crea o aparență de legalitate și a beneficia de regimul de scutire de TVA aplicabil operațiunilor intracomunitare.

În cursul anului 2014, deputatul Adrian Simionescu, prin demersurile efectuate, direct sau cu sprijinul altor persoane, a controlat întreaga activitate comercială a două societăți comerciale, una dintre ele fiind Fan Speed Nikopole.

Potrivit datelor existente în cauză, Adrian Simionescu a realizat în mod efectiv activitățile de administrare a celor două firme, el fiind atât factorul decizional în respectivele societăți comerciale, cât și administratorul "de facto", realizând atribuțiile specifice administratorului.

Până la acest moment al urmăririi penale, s-a stabilit că, în intervalul 2012 — 2014, valoarea utilajelor (bunurilor), simulat ca fiind livrate intracomunitar, este de 20.854.508 lei.

Prin simularea livrărilor intracomunitare de bunuri către Fan Speed Bulgaria, SC Proinvest SRL Alexandria a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 5.005.082 lei, reprezentând TVA de plată, administratorul societății în toată această perioadă fiind Marian Fișcuci.

Cine este Marian Fişcuci

Marian Fişcuci , unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Teleorman, fost secretar executiv al organizaţiei judeţene a PSD este cunoscut drept ”mâna dreaptă” a lui Liviu Dragnea. Foşti colegi de clasă, absolvenţi ai Colegiului Unirea din Turnu Măgurele, Liviu Dragnea şi Marian Fişcuci au mers mână în mână în afaceri şi politică.

Marian Fişcuci este cel care a pus mâna pe fostul serviciu de drumuri al Consiliului Jueţean Teleorman, Tel Drum, privatizat în 2001 de Liviu Dragnea pe vremea când acesta era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Firma judeţeană de reparat drumuri, cu un activ net în 2001 de aproximativ 20 miliarde de lei a fost cumpărată de Marian Fişcuci cu 4 miliarde de lei, afacerea fiind considerată la vremea respectivă un tun.

Până în 2006 Fişcuci a patronat Tel Drum, firma care a preluat majoritatea contractelor pe bani publici oferite de Consiliul Judeţean Teleorman condus de Liviu Dragnea şi de mai toate primăriile din judeţ. În 2006, firma a fost vândută de Fişcuci unor persoane , Liviu Lucian Dobrescu şi Mugurel Ghiorghiaş, alţi doi foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea. Fişcuci a mai păstrat doar 10% din acţiuni.

Marian Fişcuci a înfiinţat în 1991 firma Proinvest, firmă care a avut iniţial profil de comerţ alimentar. De-alungul anilor, firma şi-a extins domeniul de activitate, dezvoltând afaceri în domenii precum alimentar, agricol metalo-chimic, piese auto, construcţii, comerţ, alimentaţie publică. Ca şi Tel Drum, ProInvest este cunoscută în Teleorman ca fiind una dintre firmele abonate la contractele cu bani publici. Proinvest a câştigat majoriatea contractelor de furnizare de alimente pentru Spitalul Judeţean din Alexandria, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Proinvest a reparat în ultimii ani cartiere şi parcuri în Alexandria, câştigând o serie de contracte finanţate cu bani de la buget. Firma Proinvest a câştigat la data de 30 iulie 2012 contractul pentru reabilitare Parc Catedrală din Alexandria. Valoarea contractului atribuit de Primăria Alexandria condusă de Victor Drăguşin (PSD) a fost de de 516.846 lei. Municipalitatea din Alexandria a considerat că investiţia necesită lucrări suplimentare şi, la un an de la atribuirea primului contract, a mai atribuit către Proinvest încă unul în valoare de 101.133 lei. În 2012, Proinvest avea o cifra de afaceri de 67.689.072 lei.

Printre persoanele cu care Dragnea a vorbit la telefon în ziua referendumului din 2012 se numără Marian Fișcuci și Valentin Boboc, deputat PSD. Iată câteva dintre interceptările care apar în rechizitoriu:

 Boboc Valentin Gabriel: Da! Să trăieşti! 

Fişcuci Marian: Ce faci, mă, domn’ director? 
Boboc Valentin Gabriel: Alerg prin oraş. 
Fişcuci Marian: Bă, da aleargă toată lumea? 
Boboc Valentin Gabriel: Să-i f...t în .... Stau ca tutele în faţa secţiei. Uite, asta le fac acu’, îi iau la goană. 

Fişcuci Marian: Păi, trebuia să îi iei de mult. 
Boboc Valentin Gabriel: Păi, îi luăm de mult, îi luăm de mult. Îi luăm de mult la goană. 
Fişcuci Marian: Bă, s-o ia din casă în casă, băi! Echipa, cu maşinile după ei şi... 
Boboc Valentin Gabriel: Asta fac! 
Fişcuci Marian: Din casă în casă. 
Boboc Valentin Gabriel: Asta fac acu’, sunt la Agricof. La Agricof sunt, da. 

Convorbiri Liviu Dragnea-Valentin Boboc

Boboc Valentin Gabriel: Da, să trăiţi! 
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi ... Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria ... (Trebuie remarcat că ulterior acestei convorbiri, prezenţa la vot consemnată în municipiul Alexandria la închiderea urnelor după aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%). 
Boboc Valentin Gabriel: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici ... din casă în casă o iau ... 
Liviu-Nicolae Dragnea: Aşa! 
Boboc Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară. 
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ... 
Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile! 
Liviu-Nicolae Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş? 
Boboc Valentin Gabriel: Da, şefu’, toţi îi am peste tot. 
Liviu-Nicolae Dragnea: Liberalii? 
Boboc Valentin Gabriel: Aicea ... îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (n.n.: cu referire la militanţii liberali) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş. 
Liviu-Nicolae Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă! 
Boboc Valentin Gabriel: Păi, asta ... şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma. 
Liviu-Nicolae Dragnea: Bine, bine! 

 
Înscrie-te la newsletter-ul nostru zilnic
Dimineața la ora 9:00 și seara la ora 21:00 Doar dimineața Doar seara

 
Convorbiri Valentin Boboc-Marian Fișcuci

 "Fişcuci Marian: Da, mă, domn’ director! 

Boboc Valentin Gabriel: Şefu’, uite vorbii şi cu domn’ preşedinte (n.n.: Nicolae-Liviu Dragnea). Ă? Liberalii i-a trimis p-ăştia, pe toţi după procese – verbale, la ţară, după ... Sună-l p-acesta, pe Almăjanu, zi-i: Bă, frate, adu-i pe liberali în oraş, că le dau dracu’ de comune! Că procesele - verbale le luăm şi ... Alde Murgă, toţi ăştia sunt ... sunt la oraş. Cât de cât conta şi de la ei. Mai ştia şi el, mai ştiam şi eu. Şi Ică zice, ce: Bă, sunaţi-l pe ... pe Almăjanu. Să-i cheme de la ţară. Că i-a trimis după procese – verbale. 
Fişcuci Marian: Păi, da’ acu’ îi trimise, mă, după procese - verbale? 
Boboc Valentin Gabriel: Păi, eu ştiu, mânca-ţi-aş sufletu’, ce gândire a dracu’ au? 
Fişcuci Marian: Da. Bine! 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!