Dragnea: Vorbim de un act de guvernare foarte slab; funcția de premier este grea pentru Cioloș

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a criticat vineri seara Cabinetul Cioloș, apreciind că actul de guvernare este unul 'foarte slab' și afirmând că vinovat de acest lucru este premierul, deoarece el și-a ales echipa de miniștri cu care lucrează.

"Este o neperformanță serioasă. Vorbim, practic, de un act de guvernare foarte slab, o guvernare foarte proastă. Vorbim de o perioadă în care acest guvern s-a remarcat prin niște expresii, prin niște afirmații ale unor miniștri, cum n-a mai îndrăznit niciun ministru din România să le facă", a declarat liderul PSD la Antena 3.

Liviu Dragnea a apreciat că premierul este cel responsabil de modul în care se desfășoară activitatea Guvernului, pentru că acesta este cel care își alege echipa de miniștri cu care lucrează.

"Noi putem spune că domnul Dacian Cioloș a fost un ministru bun, a fost un comisar european bun, dar, după părerea mea, pentru faptul că Guvernul are o prestație așa proastă înseamnă că de vină este prim-ministrul pentru că singur și-a ales miniștrii, el este cel care conduce echipa, cel puțin la vedere, și asta înseamnă că funcția de prim-ministru este grea pentru dumnealui", a arătat Liviu Dragnea.

Solicitat să comenteze afirmația "conduce (...), cel puțin la vedere", președintele PSD a spus că "foarte multe voci din guvern" afirmă că ar exista "un guvern paralel".

"Sunt peste 200 de posturi la Cancelaria primului ministru. Foarte multe voci din guvern, inclusiv miniștri, secretari de stat, spun că, de fapt, cel care conduce în mod executiv, în mod efectiv, este șeful Cancelariei, domnul Dragoș Tudorache, dacă nu greșesc. Se vorbește din ministere, se pare că intenția a fost să se dubleze ministerele la Cancelarie. Practic, oamenii vorbesc că există un guvern paralel și există foarte multe flexiuni între Cancelaria primului ministru și ministere, sunt dublate acțiunile, (...) este o lipsă de coerență care, până la urmă, se vede și în actul de guvernare", a adăugat președintele PSD.

Dragnea a mai spus că a fost informat la telefon de premier despre recentele remanieri guvernamentale, fără să fie vorba de o consultare între cei doi, și că și-a exprimat nemulțumirea pentru că ministrul Agriculturii nu a fost schimbat din funcție.

"Nemulțumirea a fost generată de două cauze. Una este fundamentală — a trecut o moțiune simplă împotriva dumnealui și, în continuare, este în Guvern. Asta este o lipsă totală de respect a primului ministru față de Parlamentul care l-a învestit în funcție. (...) A doua cauză este că în agricultură, în acest an, Ministerul Agriculturii a făcut foarte mult rău, în sensul că n-a acordat subvențiile la timp — nici acum nu este finalizat procesul de acordare a subvențiilor și deja aproape se termină recoltarea la grâu. Pe fondurile europene din agricultură lucrurile sunt aproape blocate și nu știe nimeni când vor fi deblocate. Deci, anul 2016 poate fi un an compromis pentru agricultură, cu greutăți foarte mari pentru fermieri", a punctat președintele PSD.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan