Dragorul 'Locotenent Lupu Dinescu' a acostat în portul Constanţa, după trei săptămâni de misiuni în Marea Neagră

Dragorul 'Locotenent Lupu Dinescu' a acostat în portul Constanţa, după trei săptămâni de misiuni în Marea Neagră

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" a acostat în portul militar Constanţa, după trei săptămâni de misiuni în Marea Neagră, informează Forţele Navale Române.

Misiunile au fost executate sub comanda NATO, asigurată de Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie.

"Nava militară românească a făcut parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor nr. 2, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), care a mai avut în compunere nava de patrulare spaniolă ESPS "Rayo" (P42), vânătorul de mine italian ITS "Viareggio" (5559), vânătorul de mine turcesc TCG "Edincik" (M260) şi dragorul maritim bulgăresc BGS "Shkval" (62)", se arată într-un comunicat transmis vineri de Forţele Navale Române.

Conform aceleiaşi surse, cele cinci nave militare aliate din gruparea NATO SNMCMG-2 au executat, în ultimele trei săptămâni, misiuni specifice de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice şi de supraveghere navală în raioane maritime din Marea Neagră, dar şi exerciţii în comun cu Garda de Coastă a Georgiei şi cu nave turceşti din compunerea OBSH (Operation Black Sea Harmony).

"La întoarcerea în ţară, comandantul dragorului maritim 'Locotenent Lupu Dinescu' (25), locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu a raportat 'Misiune îndeplinită!', în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în portul militar Constanţa", se mai menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro