Dragoş Nicolae Pîslaru, propus ministru al Finanţelor (fişă biografică)

Dragoş Nicolae Pîslaru, propus ministru al Finanţelor (fişă biografică)

Comitetul Politic al USR a validat, la 17 octombrie 2021, lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş şi programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. Dragoş Nicolae Pîslaru a fost propus ministru al Finanţelor.

Dragoş Nicolae Pîslaru s-a născut la 23 martie 1976, în Bucureşti, potrivit CV-ului său aflat pe www.sape-energie.ro .

Este absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1998), fiind licenţiat în Economie Internaţională. A urmat studii postuniversitare (1998-1999), obţinând o diplomă de ''Studii Aprofundate în Integrare Europeană'' tot în cadrul ASE.

Deţine un Master în Ştiinţe - Relaţii Internaţionale obţinut în cadrul London School of Economics and Political Science (1999-2000) şi o diplomă Executive Education ''Entrepreneurship - Case Study Centered Learning'' (curs termen scurt), obţinută în cadrul Harvard Business School (HBS) (iulie 2006).

Este doctor în ştiinţe economice cu o teză susţinută la Institutul Naţional de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).

Lector universitar, a predat cursuri de economie la ASE Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale (1998-2007).

Cercetător junior la Centrul Român de Politici Economice (CEROPE) din Bucureşti (2000-2005) şi director executiv la Grupul de Economie Aplicată (2004-2006). A deţinut funcţia manager general în cadrul companiei de consultanţă în afaceri şi management, GEA Strategy & Consulting S.A. (2006-2015). În postura de analist şi expert naţional, a fost implicat în mai multe proiecte cu privire la politicile europene, în special în ceea ce priveşte competitivitatea economică, dezvoltarea durabilă şi motoarele de creştere economică.

Este membru al: Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei; Societăţii Române de Economie (SOREC); reţelei TCI (The Competitiveness Institute), Team Europe 2005-2008, Comisia Europeană/România; reprezentant al Asociaţiei Alumni în România al London School of Economics; al Grupului de Lucru pentru îmbunătăţirea IMM-urilor şi a mediului de afaceri (sub patronajul Ministerului Economiei).

A deţinut funcţia de consilier de stat pe probleme economice la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloş (8 dec. 2015 - 18 apr. 2016). În aceeaşi perioadă, a fost preşedintele Comitetului inter-ministerial de coordonare a ajutoarelor de stat, potrivit dragospislaru.eu .

Dragoş Nicolae Pîslaru a deţinut funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), între 18 aprilie 2016 şi 4 ianuarie 2017.

Este membru fondator al Platformei România 100, alături de fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţii (10 mai 2017). Anul următor, a făcut parte dintr-un grup care a iniţiat proiectul politic România Împreună, care în decembrie 2018 a devenit PLUS (Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate).

A fost ales europarlamentar pe lista Alianţei 2020 USR PLUS, în urma scrutinului din 26 mai 2019.

Este membru în următoarele comisii din Parlamentul European: Afaceri economice şi monetare; Ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale; Industrie, cercetare şi energie, conform dragospislaru.eu . În cadrul Parlamentului European, face parte din grupul politic Renew Europe. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru; editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: USR PLUS /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…