Dragu (MFP): Actualii investitori străini, inclusiv Daimler, ar putea să-și extindă investițiile în România

Dragu (MFP): Actualii investitori străini, inclusiv Daimler, ar putea să-și extindă investițiile în România

Actualii investitori străini, inclusiv Daimler, ar putea să-și extindă investițiile în România, în prezent având loc discuții în acest sens, a declarat, joi, la Europa FM, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Există multe povești de succes în România, există investitori interesați. În toate discuțiile pe care le-am avut la conferințele internaționale au fost investitori interesați de România. Avem de povești de succes cu Daimler, investitori în România. (...) Ei au o investiție în România care a beneficiat și de schema de ajutor de stat de la Ministerul Finanțelor Publice și au creat locuri de muncă. Există această posibilitate ca actualii investitori, inclusiv Daimler, să își extindă investițiile în România. În acest moment discutăm", a spus Daimler.

Ea a reamintit că Departamentul pentru atragerea investitorilor se află acum în subordinea Ministerului Economiei.

Costin Borc, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a anunțat, miercuri, că partea de investiții din Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat va reveni la Ministerul Economiei sub denumirea de Investromania și va fi condusă de secretarul de stat Manuel Costescu.

"Preluăm astăzi în cadrul Ministerului Economiei Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri partea de investiții străine din Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, iar partea de parteneriat public privat merge la Ministerul Finanțelor Publice. Astăzi se încheie epopeea acestui departament care a avut la un moment dat și mari proiecte de infrastructură. Proiectele de infrastructură sunt de ceva vreme la Ministerul Transporturilor", a spus Costin Borc.

Potrivit acestuia, în 30 de zile va fi pregătită o hotărâre de guvern care va prezenta o nouă organigramă a ministerului și departamentului.

"Odată cu aceasta se va face și restructurarea rețelei externe și vom avea avea o rețea de consilieri economici externi în 33 de capitale. Vor fi 40 de posturi. Prin consilieri economici înțelegem acele posturi economice în legătură cu ceea ce în programul de guvernare și planul de acțiune al Ministerului Afacerilor Externe se spunea despre dimensiunea economică a diplomației românești", a precizat Costin Borc.

Ministrul Economiei a afirmat că vor fi 40 de consilieri economici în ambasade și vor fi în Departamentul Investiții Străine și Comerț Exterior un număr cel puțin egal cu aceștia.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare