Dragu (MFP): Impactul eliminării celor 102 taxe este de 1,6 miliarde de lei, dublu față de estimarea din proiect

Dragu (MFP): Impactul eliminării celor 102 taxe este de 1,6 miliarde de lei, dublu față de estimarea din proiect

Impactul proiectului de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, dublu față de estimarea din proiect, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Conform calculelor noastre, impactul este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB", a precizat Dragu.

Ea a admis că suma este dublă față de cea menționată în proiectul de act normativ.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor Publice a menționat că aceste taxe nu au legătură cu Codul Fiscal.

"Toate sunt taxe prevăzute în alte acte fiscale. Numai taxa referitoare la cazierul fiscal are legătură cu Codul Fiscal, dar acesta a fost eliminat încă din 2015. Ele (taxele—n.r.) sunt venituri la bugetul general consolidat, dar nu țin de Codul Fiscal, de legislația MFP", a explicat Anca Dragu.

Referitor la posibilitatea ca actualele inițiative legislative să fie cuprinse în bugetul de anul viitor, ministrul Finanțelor a spus că aceasta va ține de decizia celor care realizează bugetul pe anul viitor, ce măsuri păstrează, sau ce nu, însă cu siguranță se va ține cont de limita de deficit bugetar.

"Nu cred că cineva va aproba un buget cu o depășire a plafonului (de deficit bugetar pentru a nul viitor-n.r.)", a subliniat Anca Dragu.

Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Propunerea de lege vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria